НАТО У ПАНИЦИ:Руси у Црном мору реализују тајни пројект под шифром А2АД (ВИДЕО) – СРБИЈА ЈАВЉА

НАТО У ПАНИЦИ:Руси у Црном мору реализују тајни пројект под шифром А2АД (ВИДЕО)

Утицајни британски лист Финанциал Тимес објавио је да НАТО веома зазире од доласка руских крстарећих ракета „Калибар“ у Црно море.

Оних којима су руски ратни бродови – прво из Каспијског мора, а потом и из источног дела Медитерана – гађали базе и положаје Исламске државе у Сирији.

Исти лист наводи да у западној војној алијанси сматрају да Русија преко ракета „Калибар“ у Црном мору „реализује стратегију супротстављања алијанси под шифрованим називом А2АД“.

Финанциал Тимес наглашава да су – два месеца уочи самита алијансе у Варшави – многи њени чланови забринути због тога што Москва повећава војно присуство у Црном мору и око њега.

Лист – што није никакво изненађење – без икакве резерве цитира оцену турског председника, Реџепа Тајипа Ердогана, да Русија Црно море претвара у „руског језеро“. Наравно: и његов апел да НАТО „оснажи своје позиције на Црном мору, ако би оно постало „море стабилности“.

Портпаролка Министарства иностраних послова Русије, Марија Захарова, одбила је да коментарише Ердоганове рећи о „руском језеру“, нагласивши: „Ја нисам лекар“.

Војни руководиоци НАТО под наводном руском стратегијом А2АД (анти-аццесс/аериал дениал) подразумевају – онемогућавање доступа и продирања у црноморски ваздушни простор.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: