ЗАБОРАВИТЕ ДА СТЕ ВИДЕЛИ: Истакнути професор тврди да су 11. септембар организовали ЦИА и Мосад! (ВИДЕО)

Истакнути амерички професор тврди да су ЦИА и Мосад директно одговорни за организовање напада 11. септембра.

Џејмс Хенри Фестер, оснивач покрета Стручњаци за истину о 11. септембру и пензионисани професор из Висконсина, рекао је да верује да су америчка обавештајна агенција и израелска обавештајна агенција исценирале нападе ради циљева америчке спољне политике, пише “пресств.ир”

Он је навео да је њихов циљ био да трансформишу америчку спољну политику према којој, барем званично, Америка није напала ниједну нацију која није прва напала њу. Тако је Америка постала агресорска нација која је у наредних пет година дестабилизовала седам влада.

Конгрес САД је у петак објавио 28 страна извештаја о терористичким нападима 11. септембра 2001. године који указују на то да је саудијска влада била умешана у нападе.

Ових 28 страна извештаја који је до сада био тајан такође указују на то да је Саудијска Арабија подржавала терористичке активности и у другим државама поред САД, мада није познато до које мере.

„Према различитим документима ФБИ и меморандумима ЦИА-е, неки од отмичара авиона су, док су били у САД, били у контакту са појединцима који се могу повезати са саудијском владом“, наводи се у извештају.

У међувремену, Саудијска Арабија је поздравила објављивање ових страница наводећи да не постоје докази о умешаности саудијске владе у нападе.

Амерички председник Барак Обама је под притиском Конгреса и јавности изјавио у априлу да ће 28 страница, које су биле тајне од 2002. године, бити објављене ускоро.

Напади 11. септембра 2001. године укључују низ напада на САД у којима је страдало скоро 3.000 људи и нанесена имовинска и инфраструктурна штета у износу од 10 милијарди долара.

Амерички званичници тврде да су нападе спровели терористи Ал Каиде, али многи стручњаци се не слажу са званичном причом.

Они верују да су нападе починили или барем охрабрили елементи америчке владе како би убрзали америчку ратну машину и унапредили ционистичку агенду.

 

Извор:Wебтрибуне.рс

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: