ЗЕЗА НАС! На народној грбачи паразитираш више од 26 година и сад ти размишљаш о српској будућности!

Премијер Александар Вучић одбио је данас да коментарише актуелну полемику демократа и социјалиста о улози и одговорности Слободана Милошевића, истичући да њему „не пада на памет да живи у 90-тим” годинама прошлог века.

„Немам времена да се бавим таквим стварима”, одговорио је премијер на питање које му је упутио Танјуг поводом дебате о Милошевићу, покренуте на основу тумачења пресуде Хашког суда Радовану Караџићу.

„Не пада ми на памет да живим у 90-тим годинама, ја живим и радим за Србију будућности и будућност Србије”, рекао је Вучић Танјугу.

Он је поновио да нема времена за такве ствари:

„Бавим се државом и њеним напретком”, закључио је Вучић.

Михајловић Дачићу: Прошлост оставити историчарима

Потпредседница владе Зорана Михајловић поручила је данас Ивици Дачићу да би прошлост требало оставити историчарима, а да би енергију која се троши на „копање” по прошлости требало уложити у изградњу пристојне земље задовољних грађана.

„Ја сам 5. октобра била испред скупштине и викала ‘Готов је’. И не мислим ништа лепо о режиму Слободана Милошевића, који је са осталим националистима на свим странама проузроковао само рат и људске патње”, навела је Михајловић за телевизију Хаппy, коментаришући Дачићеву изјаву о ослобађању одговорности Слободана Милошевића.

Михајловић је навела да су за њу Хашки трибунал и суђења оптуженим за ратне злочине питање прошлости.

„Ми смо изабрани да бисмо се бавили будућношћу наше земље. Хајде коначно да ту енергију коју трошимо на копање по прошлости зарад личних рејтинга уложимо да од Србије наравимо пристојну земљу задовољних грађана”, поручила је Михајловић.

Тако ће, рекла је, свима бити боље, а прошлост треба оставити историчарима.

„Уместо да се бавимо и припремамо за важне посете највиших светских државника Србији, неки троше време на расправе из прошлости”, навела је Михајловић.

 

Извор:Политика.рс

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: