ЧИЈИ СИ ТИ ПРЕДСЕДНИК?! Упркос противљењу Бразила, Николић помогао да се Шиптари појаве на Олимпијади! – СРБИЈА ЈАВЉА

ЧИЈИ СИ ТИ ПРЕДСЕДНИК?! Упркос противљењу Бразила, Николић помогао да се Шиптари појаве на Олимпијади!

Николић признао да је помогао да спортисти који представљају шиптарске сепаратисте са Косова и Метохије, добију “пуноправни третман, као и сви други учесници“.

Председник Републике Србије, Томислав Николић, коментарисао је своје присуство на церемонији отварања Олимпијских игара у Рију.

Тако смо сазнали да се Бразил, домаћин олимпијских игара ове године,противио учешћу шиптарских сепаратиста које ни сам није признао што ни не заслужују с обзиром на злочине којима су доспели у овај положај као и здушном помоћи НАТО пакта који је извршио агресију против српске државе и цивилног становништва.

„Пошто се ради о спорту и пошто се наши спортисти међусобно друже(?), тако сам се и ја трудио да остварим комуникацију са свима, бар на нивоу куртоазног поздрављања иако ми увек имамо проблем са представницима такозване државе Косово, који су се и овде појавили уз потпуну подршку и сагласност Међународног олимпијског комитета, а уз противљење бразилских званичника који су на крају, ипак, пружили третман представницима приштинске администрације као и другима”, рекао је Николић а преноси Танјуг.

Из ове изјаве се јасно може видети да Николић претендује да прикаже добре односе између сепаратиста са Косова и Метохије и српских спортиста идући толико далеко да наводи да се они „друже“! На тај начин би српска јавност требала да, будући да су спортисти многима узори,прихвати са олакшањем појаву која је српској држави и народу донела невиђену историјску срамоту. И то, да поменемо, за време док је баш Томислав Николић председник Србије.

Међутим, недвосмислено се може закључити да се Николић у најбољем случају није мешао у ове догађаје, као да га се то ни мало не дотиче, као да се не ради о проблему државе чији је он Председник! Напротив, Николић открива да се и он „трудио да оствари комуникацију са свима, бар на нивоу куртоазног поздрављања“! Дакле, својим понашањем је дао отворену подршку учесницима шиптарских сепаратиста на овој Олимпијади! Шта су онда друго могли домаћини да учине?

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: