ЦРНОГОРЦИ СЕ СЕТИЛИ ДА СУ ИМ СРБИ БРАЋА: Албанци траже територије, Црна Гора се позива на Србију! – СРБИЈА ЈАВЉА

ЦРНОГОРЦИ СЕ СЕТИЛИ ДА СУ ИМ СРБИ БРАЋА: Албанци траже територије, Црна Гора се позива на Србију!

Државни врх Црне Горе без коментара на одлуку Приштине да се одложи разграничење. Милан Кнежевић: Приштина ударила на суверенитет државе

Нико из државног врха Црне Горе није се огласио поводом одлуке Владе Косова да се повуче расправа у тамошњем парламенту о разграничењу са Црном Гором, после великих притисака народа испред здања парламента опозиционих странака и појединаца из владајуће коалиције Хашима Тачија и Исе Мустафе.

Августа прошле године у Бечу је потписан споразум о демаркацији чију ратификацију Приштина још није оверила. Такође, ни хици који су се пре два дана чули са друге стране Чакора, нису узнемирили режим у Подгорици, за разлику од тамошњих сточара на планини, недалеко од места где су Албанци шенлучили и славили “победу”.

Из безбедносних разлога Срби, посланици у парламенту у Приштини, нису дошли на седницу, па ниједна страна није имала двотрећинску већину. Савез удружења расељених са КиМ у Црној Гори поздравио је неучешће посланика Српске листе на седници тзв. Скупштине Косова. Председник савеза Миленко Јовановић подсетио је да се Црна Гора не граничи “са некавим самопроглашеним и међународно непризнатим Косовом”, већ са Србијом, чију територијалну целовитост неупитно признају Уједињене нације.

Албанци желе да присвоје осам хиљада хектара плодног земљишта, под катунима и шумом! Најпре је освајањем “запретила” тзв. Албанска национална армија, што је подигло приправност црногорске полиције.

– Дешавања која подстичу екстремни косметски Албанци нису изненађење, јер то чине у континуитету. После срамне одлуке Владе Црне Горе 2008. године да призна квази државу Косово, отворена је пандорина кутија, па данас тај исти кабинет Мила Ђукановића није у стању да заштити државне интересе Црне Горе – каже за “Новости” Милан Кнежевић, лидер Демократске народне парије, чланице Демократског фронта. –

Признањем тзв. државе Косово режим у Подгорици направио је најсрамнију одлуку у црногорској историји према Србији али и према територијалним интересима Црне Горе. У терористичкој творевини УЧК Тачи и његова дружина “пливају”. Управо Тачи показује лицемерје, јер на једној страни се тобоже залаже за помирење, а на другој страни ровари и подстиче пројекат велике Албаније.

Кнежевић указује да се ради о сложеној безбедносној ситуацији на међи Србије и Црне Горе.

– Ђукановић мисли и даље да ће ћутањем смирити стање и грдно се вара. Не може се он од тога одбранити чак ни кроз уста Филипа Вујановића и других – додаје наш саговорник.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: