РУСИ СУ ДОШЛИ У СИРИЈУ ЈЕР ЗНАЈУ ЗА ОВЕ МРАЧНЕ ПЛАНОВЕ: Блиски исток ће тек горети, ево због чега се води рат..

Чејни, Ротшилд и Мурдок планирају да копају нафту у Сирији, чиме ће прекршити међународни закон. Откриће велике количине нафте на спорној Голанској висоравни даје нову геополитичку димензију мешању Русије у сукобе у Сирији, рекао је Вилијам Енгдал.

Америчка нафтна компанија Гение Енергy планира копање нафте у Голанској висоравни, сиријској области под израелском окупацијом, истовремено потенцијално угрожавајући залихе воде.

Израелска подружница компаније Гение Енергy, Афек, објавила је крајем прошле године да је пронашла знатне резерве нафте испод Голанске висоравни.

Док се Сирија распарчава у рату са исламским фундаменталистима, Америка користи прилику да украде ресурсе из јужног региона Сирије. Њих ни најмање није брига што је то противно са међународним законом.

Гение Енергy је америчка нафтна и гасна компанија чије веће инвеститоре чине ратни профитери Дик Чејни, Руперт Мурдок, лорд Џејкоб Ротшилд и Џејмс Вулси. Председник израелске подружнице је Ефраим Ајтам, израелски војни командант који је позвао на протеривање Арапа из Израела.

Ови ратни заговарачи ускоро намеравају да почну са копањем нафте и гаса на сиријској територији Голанска висораван, која је под окупацијом Израела од 1967. године. Овакав потез директно крши међународни закон према Анексу на четврту Конвенцију у Женеви.

 

Израелске власти су одобриле Афек-у ексклузивна права за експлорацију нафте и гаса у региону Голанска висораван који се простире на површини од скоро 400 квадратних километара.

Геофизички тестови из 2015. године су открили да у тој области има довољно нафте и природног гаса да Израел уопште више не мора да увози енергију.

Израел већ деценијама има користи од илегалне окупације ове сиријске области, црпећи једну трећину укупних залиха воде из региона и активирајући туристичку дестинацију и скијалиште на врху Хермон.

Упркос константном међународном притиску, чак и од стране САД, окупација се наставља, а сада чак прелази и на нови ниво.

Руперт Мурдок је своје учешће у Гение Енергy објаснио чињеницом да ће развој нафте из шкриљаца донети слободу, мир и демократију свету.

Наравно, он под тим светом вероватно не подразумева очајни народ у Сирији. Заправо, његова мрежа Фоx Неwс је међу оним каналима који су највише коришћени као средство за изазивање рата на Блиском истоку.

 

Док управа компаније планира да покраде енергетске ресурсе из илегално окупиране области у Сирији, Гение Енергy спроводи превентивне кораке како би избегао критику у будућности. Ова компанија је прошлог Божића донирала капуте и играчке сиромашним породицама у Њуарку у Њу Џерсију.

Копање у Голанској висоравни такође изазива забринутост због утицаја на залихе воде. Пошто се резерве нафте налазе у облику шкриљаца, највероватније ће се користити хидраулично ломљење (фрекинг) за екстракцију фосилних горива.

Нафта се налази веома близу залиха пијаће воде, те постоји могућност да хемикалије које се користе за фрекинг загаде воду. Израелски врховни суд је 2014. године привремено забранио спровођење фрекинга у тој области, али та забрана није дуго трајала.

Оно што омогућава ископавање нафте на сиријској територији јесте тврдња да Голанска висораван данас припада Израелу. Истакнути израелски политичар, Нафтали Бенет, чак је позвао свет да призна Голанску висораван као израелску територију, што ће омогућити Јеврејима да се населе у региону.

Дик Чејни, Руперт Мурдок и Џејкоб Ротшилд иза себе имају дугу историју изазивања ратова на Блиском истоку с циљем крађе нафтних ресурса. Изгледа да ће Голанска висораван бити још једна у низу територија које ће они опљачкати.

 

(тхефреетхоугхтпројецт.цом)

Извор: Wебтрибуне.рс

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: