Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ПОБЕСНЕО – ЗАПАД ЉУТ НА ЊЕГА: „Ништа своје не дамо! Поништавамо све акте институција на Косову!

Влада Србије донела је данас одлуку о поништавању свих правних последица аката и радњи привремених институција самоуправе у Приштини који се односе на правни и фактички положај Трепче АД – рекао је премијер Александар Вучић на данашњој конференцији за новинаре после седнице владе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић се обратио медијима и рекао: „Насмејао сам се када сам чуо, да је Трепча вредна око 300. милиона, то је смешно Србовање, али то је нама Србима у крви ваљда“, додао је Премијер.

„Трепча чува север Косова, само се о томе прича… Ја не разумем зашто су ово Албанцу урадили? Не видим шта су тиме добили? Шта тиме желе да добију? Да неће на север силом да улазе? Па неће!“, рекао је Вучић.

„Ми нисмо луди да вас частимо зградама и језером које није наше, Србија на то неће пристати!“, додао је Вучић.

О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ

„Ово је влада која неће да уведе санкције Русији и коју ја водим у Европу, не плашим се ничега, ја живим за своју земљу! Нећете ме уплашити! Србија мора да настави европски пут“, рекао је премијер.

„Нећу у сукобе, нећу тешке речи, биће компромиса само ако буде могућ. Кад се бусамо у прса ми нећемо моћи платимо пензије! Шта ћемо онда? Хоћу плате да исплатимо! Како?

Мислите да не бих рекао нешто о Милановићу и онима који су га запослили у Европској унији? Па бих, али ћутим! Ћутим због Србије!

Наставио је премијер о Трепчи и рекао да неће моћи да је узму тако лако.

„Ви би на силу да је узмете, ајде да видим. Вратите се ви лепо за сто па да преговарамо“, рекао је Премијер.

О МАРКУ ЂУРИЋУ И РУСИЈИ

„Лепо је Марко рекао, све је лепо рекао има енергију, али то је једноставно политичко скупљање поена! Није реално, радници Трепче није лако, радићемо заједно са вама, неће вас оставити држава Србија!

Ја се не бојим! У Њујорку сам рекао, нећу да уводим санкције Русији!“, рекао је Премијер.

О БРИСЕСЛОМ СПОРАЗУМУ

„Причате глупости, везе благе немате нисте бре ни прочитали! Страна испод текста! Где стоји потпис? Шта пише? Суштина је заједница српских општина! Појма немате понављам!

 

Извор: Ослобођење