Издвајамо Свет

МАРИН ЛЕ ПЕН ОПТУЖИЛА ЗАПАД: Ви сте направили хаос у Сирији, уместо да се борите против џихадиста, ви нападате ПУТИНА!

Францускиња Ле Пен оптужила ЕУ за хаос у Сирији

Лидер француске партије Национални фронт је оптужила ЕУ да је одговорна за погоршавање кризе у Сирији, говорећи да покушавају да оборе владу уместо да се бори против терориста, извештава “пресств.ир”

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У говору на Европском парламенту у Стразбуру у среду, Марин Ле Пен је рекла је Брисел био превише заузет покушајима да смени сиријског председника Башара ал-Асада, док су руске снаге биле ангажоване у покушајима да победе ИСИС.

“Све сте урадили да срушите владу Сирије, бацивши земљу у страшан грађански рат, док оптужујете Русију која се заправо бори против Даесх-а,“ рекла је Ле Пен.

Она је такође нагласила да су политике ЕУ и Америке директно допринеле кризи у Сирији.

 

Руски ваздухопловни борци су нападали наоружане терористе, укључујући и Даесх и Јабхат Фатех ал-Схам терористичке групе, широм Сирије на званичан захтев председника владе Башара ал-Асада од септембра 2015. године.

Он је нагласила да су политике ЕУ и САД директно допринела тренутној кризи у Сирији, која је узела око 400.000 живота од марта 2011. године.

“Не можете сакрити своју одговорност (…) за гурање овог дела света у апсолутно монструозни хаос,“ истакла је Ле Пен, која намерава да се кандидује за председника следеће године.

Ле Пен је такође осудила “неодговоран“ приступ ЕУ избегличким кризама у Европи.

“Нису предузете никакве праве мере за сузбијање криза. Ваша неодговорна политика нам, напротив, доноси све више и више  економских миграната,“ рекла је она.

Европа се суочава са невиђеним приливом избеглица, који су побегли из зона сукоба у Северној Африци и на Блиском истоку, посебно у Сирији.

 

Извор:Wебтрибуне.рс