Издвајамо Србија СРБИЈА ЈАВЉА

ТАДИЋ би хтео да га астролог врати на власт

Фото:медија центар

Лидер СДС последњих месеци учестало одлази код тумача наталних карти, иначе једног професора математике, од кога тражи помоћ пред председничке изборе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши председник Србије и лидер СДС Борис Тадић, по свему судећи, и даље више верује звездама него резултатима истраживања јавног мњења. Он се протеклих месеци интензивно ослања на савете астролога, по занимању професора математике, сазнаје Курир.

Извор Курира близак Тадићу открива за Курир да то знају сви из астролошке бранше, али и да су се изненадили што је бивши шеф државе покуцао на адресу „аматера“.- Тадић се обратио за помоћ астрологу коме је примарно занимање професор математике. Тај астролог иначе важи за истакнутог интелектуалца, али му је хоби израда наталних карти. У интелектуалним круговима је познат по томе, али је аматер – наводи наш извор.

Наш извор додаје да Тадић по савете не иде сам.

– Обично му друштво прави неко од најближих сарадника, а најчешће су то људи с којима је у свакодневном контакту и у које има пуно поверење. Тадић је од астролога тражио помоћ у вези с ванредним парламентарним изборима, али и наступајућим председничким – каже саговорник Курира.

Председнику СДС ово није први пут да се окреће несвакидашњим саветницима, а његову „слабост“ 2013. је открио бивши директор РТС, покојни Александар Тијанић, обелоданивши да се консултовао с „врачаром која се представљала као астролог“.

– Прошле године је изгубио кандидат који није успео, због изборних рокова, да обиђе све женске бираче лично и уручи им то што је уручивао. Паметан, леп, проевропски тип. А главни човек у његовом изборном штабу је била једна жена. Није његова. Жена је врачара која се представљала као астролог и, практично, доносила све важне одлуке уз консултације са звездама – обелоданио је Тијанић.

Тадић није желео да се оглашава на ову тему, али је његова саветница за медије Марина Комад рекла за Курир да није посећивао астрологе.- Пласирање оваквих неистина је само део кампање коју власт преко режимских таблоида води против опозиционих лидера. Никад се није ослањао на савете астролога нити је користио њихове услуге. Међутим, овде се ради о гебелсовској потреби да више пута поновљена лаж постане истина, тако да је сваки даљи коментар сувишан – поручила је она.

Курир је јуче објавио да су две посланице покрета Доста је било, Александра Чабраја и Бранка Стаменковић, уместо да траже савете, саме почеле да се баве астрологијом.Познати астролог Владимир Влајић анализирао је за Курир шта Борису Тадићу, иначе Јарцу у хороскопу, звезде предсказују за наредни период:

– Овог месеца прави добре пословне договоре и партнерства. Током новембра путује и добија подршку странаца. Децембар му је везан за неке битне званичне ствари и опет је јак утицај странаца и иностранства. У јануару и фебруару ће размишљати о новцу. Ово је Тадићу година у којој се доста ослања на пријатеље. Уз њихову подршку и помоћ се труди да реализује планове који су постављени још током претходне године.

Блокиран му је Месец који у астро-симболици представља душу и масе људи. Томислав Николић је имао овај аспект на изборима пре четири године. Од нове године Тадићу је блокиран Марс – планета која се првенствено односи на животну енергију и имунолошки систем, па је питање да ли ће му здравствени статус дозволити толико физичко ангажовање – каже Влајић.

Извор:Курир