Издвајамо Свет

Црнадак изјавио: Пут ка ЕУ добар за све у БиХ

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак изразио је убеђење да је пут којим БиХ иде ка ЕУ добар и за Србе и за Бошњаке и за Хрвате, односно и за Републику Српску и за Федерацију БиХ, због чега на том путу треба истрајати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све ово време покушавам да промовишем нову атмосферу у БиХ и надам се да ћемо у годинама које долазе имати много више разумевања и толеранције између народа и ентитета у БиХ. У протеклих годину и по дана доста тога је урађено и спроведено је доста реформи, тако да радује прихватање апликације за чланство БиХ у ЕУ – рекао је Црнадак.

Он је истакао како очекује да следеће године дефинитивно почне изградња моста на реци Сави код Градишке, који ће директно да повезује и убрзава путовање између Републике Српске и БиХ и према западу и према Србији и истоку.

– Исто тако, очекујем да и градња моста на Дрини крене што пре, јер су све спорне ствари разјашњене на нивоу ресорних министара БиХ и Србије – навео је министар иностраних послова БиХ.

Црнадак је изразио уверење да БиХ у наредном периоду чека смиривање тензија и далеко мирнија и разумнија реторика, као и да ће се ствари полако почети да враћају у нормалу.

– У последњих годину дана имали смо два пута изборе и формирање власти у Хрватској, изборе у Србији, те ево и локалне изборе у БиХ, који су били оптерећени референдумом и вероватно су ти силни избори на малом простору у окружењу, створили велике тензије. Очекујем да послије локалних избора у БиХ цели регион улази у мирнију фазу – закључио је Црнадак.

Извор:Срна