Издвајамо Србија

БРУКА И СРАМОТА ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Ево зашто Медведев одлаже посету Србији… (ВИДЕО)

Медведев (фото: ЈуТјуб)

Тренутно је у току Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години, на чијем почетку посланици постављају питања министрима и премијеру Владе Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу онима који постављају питања или дају примедбе, на досадашњи рад Владе Србије јесте и председник СРС Војислав Шешељ који је између осталог и на данашњем скупштинском заседању  рекао:

„Ја своје питање упућујем премијеру Републике Србије, Александру Вучићу, и оно се односи на употребу државних симбола приликом дочека страних државних делегација.

Све нације које су формирале државу, посебно нације са вишевековним државотворним трајањем имају високо изражену категорију поноса и достојанства која се изражава кроз употребу државних симбола, пре свега, заставе, грба и химне. Државе љубоморно чувају ове симболе – грб се с поносом носи, за заставу се гине, а док се за отаџбине поносно гине пева се химна.

У цивилизованим државама није дозвољено да се све заставе истичу, истичу се државне, националне заставе, заставе националних мањина; и у случају међудржавних посета заставе стране државе чији је државник стигао у госте.

Међутим, оно што је урадила наша извршна власт, на челу са Вучићем, запрепашћује – премијер и његови министри, већ дуже време поред српске држе заставу ЕУ, а то је по нашем закону не дозвољено. Устав прописује изглед државних симбола, а закон њихову употребу.

Због овога Србија долази често у непријатну ситуацију. Премијер прими руског и кинеског амбасадора – с једне стране српска застава, са друге стране руска или кинеска, а поред ове српске и застава ЕУ онако да госта боде у очи.

Замислите колико је непријатно, кад нам дођу у госте, тек руском и кинеском премијеру или председнику, када се на њих такорећи кези застава ЕУ која има често политику против ових држава. Са нашег унутрашњег аспекта, то би било, као да је Краљевина Југославија уочи немачке окупације вешала по својим јавним установама немачке заставе са кукастим крстом. Оно што нам је Немачка радила у Другом светском рату, то су деведесетих година радили нам тадашња ЕЗ, сад ЕУ, заједно са НАТО-ом.

То је, такође, једна врста лажног представљања, као што је председникова диплома.

Видите, да би стекао мастер диплому економија Томислав Николић је морао да положи 30 испита. Није положио ниједан, а буса се у прса са том дипломом. То је наравно, као, приказивање ЕУ заставе поред српске заставе, лажно представљање јер Србија није у ЕУ.

Вучић, који је за разлику од Николића поштено дошао до свог академског звања, сада је пред стицањем нове дипломе – мора да положи 35 испита да би стекао право да се кити заставом Европске уније.Да положи све те испите, па да полаже и матурски и дипломски, и мастер, и докторат и итд.

Ја, ово питање упућујем лично премијеру Вучићу и очекујем брз одговор”, на крају свог излагања је затражио др Војислав Шешељ.

Погледајте како је то изгледало:

Извор:Србин.инфо