Издвајамо Србија

ДА НЕ ПОВЕРУЈЕШ – ВУЧИЋ ЉУТ НА ЗАПАД: Свака три минута ме питају, зашто је ухапшен Тачи а кад их питам за Ивановића ћуте!

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да ће у наредном периоду бити донета одлука у вези са применом споразума Београда и Приштине о телекомуникацијама, наводећи да су разговори о тој теми тежи него што се споља чини, али да не говори о ултиматуму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је рекао да је пред њега дошао папир о коме треба да се изјаснимо и о којем нема преговора, те да ће одлука бити донета наредних дана.

– Видећу како и шта да предложим нашој влади и преговарачком тиму. Реч је о веома тешким стварима и последице су за нас озбиљне у сваком погледу – рекао је Вучић.

Он је приметио да се према Србији и иначе примењују тежи аршини према неким другима.

– Нама могу да кажу да смо шака јада и ништа, и да шаљу новац разним невладиним организацијама да нас малтретирају због три бараке. Има ли ту правде, нема, морамо да навикнемо на то да се боримо и изборимо за бољи статус Србије и нашег народа и урадимо све што можемо да не отежамо ситуацију – рекао је Вучић.

– Србија је суверена и независна земља. Верујте ми много ми је стало до извештаја ЕК, али ми то тренутно није прва брига. Много важније ми је да се сачува мир и стабилност у региону од тога колико ће да ме “лупају мотком по глави“ и колико ће тога изговорити против владе у Београду – рекао је Вучић новинарима поводом писања медија о садржају предстојећег извештаја ЕК о напретку, замеривши при томе појединим медијима што истичу само замерке на рачун Србије у том извештају.

Изразивши уверење да ће извештај бити позитиван, Вучић је рекао да они који хоће намерно да извуку негативне делове и представе Србију и ЕУ у погрешном светлу то своде на „неке скупове хомосексуалаца“.

То, како је додао, није фер према ЕУ ни према Србији.

– У мом експозеу сам рекао да ће незапосленост бити мања од 15 одсто на крају мандата ове владе. Међутим сада сам спреман да кажем да ће бити испод 12 одсто, ако не буде мандат био прекинут због политичких прилика. Сигуран сам, ако мандат буде трајао још три године, ниво незапослености бити спуштен на ниво ЕУ – подвукао је Вучић.

Када је реч о сарадњи са Москвом он је казао да ће бити настављена.

Што се Поглавља 23 тиче Вучић је подсетио да оно каже да се извршна власт не сме мешати у рад тужилаштва и судова.

– А онда се сви њихови патуљци и пијуни мешају у рад нашег тужилаштва и правосуђа, па онда ћуте ко заливени када их питам за Оливера Ивановића који је скоро две године у затвору. Мене питају свака три минута зашто је ухапшен регионални директор полиције на КиМ Нехад Тачи. Када кажем у складу са Поглављем 23 немам право да то знам, јер сам извршна власт, кажу „пусти сада то, важи када ти ми кажемо, не када ти хоћеш“. Изгледа да ће опет ћутањем морати да ми одговарају на многа питања која ћу морати да поставим – приметио је Вучић.

Поновио је да је Србији важно да економски јача, како би се понашала слободније, али и да нам ратови више никада нису потребни.

Такође је казао да је важно да се неко поглавље отвори, али мање је битно од мира и стабилности у региону.

 

Извор:Танјуг