Издвајамо Србија

ДРАМАТИЧНО: Специјалци РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ упали у зграду Изборне комисије у Сребреници!

Специјална полиција Министарства унутрашњих послова Републике Српске ушла је у Сребреници у зграду у којој се налази изборни материјал са локалних избора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Управо сам сазнао да је Специјална полиција МУП-а РС ушла у просторије Општинске комисије у Сребреници, да је под њиховом контролом изборни материјал, да се од јуче чудне ствари дешавају и да је Општинска изборна комисија под притиском – члан Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ Суад Арнаутовић.

Александра Симојловић, портпарол ЦЈБ Бијељина у изјави за Н1 је рекла је да се припадници МУП-а налазе у згради како „не би дошло до нарушавања стања сигурности“, пишу .

Општинска изборна комисија Сребреница затражила је одобрење од ЦИК-а БиХ да због наводних пропуста у попуњавању записника са четири бирачка места буду отворене вреће са изборним материјалом са тих биралишта и поново преброје листићи и упореде резултати.

Централна изборна комисија БиХ одобрила је Општинској изборној комисији Сребреница да са пет бирачких места отвори вреће са гласачким листићима и контролним бројањем утврди резултате избора.

– Оваква ситуација није уобичајена, није нормална и није у складу са Изборним законом БиХ. Мислим да је у овим тренуцима Општинска изборна комисија под великим притиском и сматрам да би јавност, у најмању руку, требала да се укључи да видимо о чему се ради. Ми још увек немамо службених информација о тим детаљима и ја сам у своје име изашао да вас обавестим. Ми тренутно имамо седницу Колегијума. Нисам овлашћен из ЦИК-а да дајем било каква службена саопштења, али желим као појединац да обавестим јавност о овим догађајима – рекао је Арнаутовић.

Кандидат коалиције Заједно за Сребреницу Младен Грујичић освојио је до сада 3.879 гласова, све странке које су га подржале или су са кандидатима искључиво из српског народа за Скупштину општине (СО) Сребреница имају 3.334 гласа.

Дураковић има 1.631 глас до сада, а све партије које су га подржале у трци за Скупштину општине Сребреница 1.711.

Тренутно су за начелника општине Сребреница пребројана 23 од 27 бирачких места у тој општини, док су за СО Сребреница пребројана два бирачка места мање, односно 21 од њих 27.

 

Извор:Танјуг