Издвајамо Србија

ПРАВОСЛАВНИ ЦАР – РУСКИ МЕДИЈИ ПОТВРДИЛИ: ПУТИН наоружава СРБИЈУ модерним оружјем!

Руски дневни лист са одличним везама у Кремљу пише да је војно-техничка помоћ Србији приоритет Путинове политике… Србији ће бити испоручено модерно наоружање, а српски официри ће у Русији проћи обуку за нове ракетне и ПВО системе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најугледнији московски медији потврђују о договореној војно-техничкој помоћи Руске Федерације нашој земљи! Дневни лист „Известија“, који слови за лист са најбољим везама у Кремљу, објавио је да су опремање и обука Војске Србије тренутно један од приоритета руске спољне политике.

 

Како се наводи, Србији ће у најкраћем могућем року бити испоручено модерно наоружање и опрема, а српски официри ће у Русији проћи обуку за коришћење и одржавање нових ракетних и ПВО система.
Међу њима је свакако најзначајнији „бук М2“, за који поједини западни аналитичари кажу да је бољи и од легендарног С-300!

Трн у оку Запада

„Известија“, позивајући се на своје изворе, наводе да ће највећи део руског наоружања Србији бити испоручен у виду донације, док ће мањи део бити плаћен, али по цени знатно нижој од тржишне.

Лист такође наводи да ће српски официри, како би брзо савладали руковање новом војном опремом, бити обучавани у најелитнијим руским војним школама! Тако је већ, тврди овај лист, за српске официре спремна Војна академија Генералштаба оружаних снага Русије у Москви, али и Војна академија ваздушно-космичке одбране у Тверу, као и Војна академија ПВО у Смоленску.

Обука стручњака одвијаће се у оквиру припрема за испоруку Србији нових система наоружања руске производње. Већ имамо позитивно искуство у оквиру Армијских игара, на којима већ другу годину заредом српски тимови наступају у различитим дисциплинама, а ово ће бити надоградња наше сарадње, пишу руска „Известија“.

Коментаришући ове наводе, војнополитички аналитичар Владе Радуловић оцењује да је свака размена официра на најпрестижнијим светским војним академијама свакако добродошла.

– Са НАТО већ имамо највећи могући степен сарадње, па ћемо овако појачати сарадњу са Русијом и направити баланс. То је најбоље могуће решење за Србију. Ова сарадња је и својеврстан одговор Русије на НАТО утицај на Србију. У контексту стварање осовине Анкара – Москва – Техеран, као и најаве испоруке руског наоружања Србији, ова појачана војна сарадња може бити трн у оку Западу. Они то неће јавно рећи, али сасвим су могући жестоки прикривени притисци – упозорава Радуловић.

 

Извор:Информер