Издвајамо Србија

ПРЕД НАМА СУ СУДБОНОСНИ ДАНИ : Запад и ЕУ спремају Србији…

Застава Србије (фото:ЈуТјуб)

САД и ЕУ отворено уцењују и траже да се одрекнемо Косова и РС… Американци лажним информацијама покушавају да праве хаос у Србији, агенција АП тако јуче објавила да у бази у Нишу кријемо руске шпијуне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија ће се у наредним данима и недељама суочити са бројним монтираним аферама и лажним оптужбама које су све део специјалног медијско-политичког рата пажљиво осмишљеног у Вашингтону и Бриселу, тврде одлично обавештени саговорници Информера.

Запад је, кажу упућени, одлучан да „Србима сломи кичму“ зато што наша држава одбија да уведе санкције Русији, одрекне се Косова и Метохије и Републике Српске!И заиста, докази да је специјални рат против Србије у току стигли су нам јуче са више страна. Дан после упућивања ултиматума САД и ЕУ да се Србија, под претњом нових санкција, до недеље 9. октобра одрекне милионски вредне имовине „Телекома“ на Космету, на насловним странама НАТО медија јуче су објављене најстрашније лажи!

Тако је нискотиражни и из западних амбасада финансирани „Данас“, иако је то законом строго забрањено, објавио име тужитељке која води истрагу у случају „Савамала“, док је „Блиц“ поново отворио аферу „Хеликоптер“, пласирајући лаж да је тужилац у овом случају за заташкавање истине награђен уносним послом нотара?!

На све то, америчка новинска агенција Асошиејтед прес јуче је објавила текст у коме се тврди да је руска хуманитарна база у Нишу заправо шпијунска централа у којој држава Србија крије руске шпијуне!

– Само глуп и наиван човек може да верује да је све то случајно! Очигледно је да је ово само почетак специјалног рата чији је крајњи циљ изазивање тоталног хаоса у Србији. Идеја је да се постављањем немогућих услова Влада доведе у позицију у којој би били прекинути преговори са ЕУ, за шта би наравно били оптужени управо Влада и премијер Вучић. У Бриселу и Вашингтону верују да би то довело до озбиљних грађанских сукоба у Србији, што би на крају довело и до пада Александра Вучића и довођења на власт знатно кооперативнијих људи – каже један од наших саговорника.
Према његовим речима, крајњи циљ ове операције јесте „свођење Србије на праву меру“.

– Они ће бити задовољни тек када Београд призна Косово, када нестане Република Српска и када Србија уведе санкције Русији. Њима, заправо, не треба Србија као држава, већ Србија као вазални провизоријум са којим раде шта и како хоће – наводи наш извор.

Премијер Србије Александар Вучић посредно је јуче говорио и о овој теми. Коментаришући објављивање имена тужиоца у случају „Савамала“, Вучић је рекао да јавни функционери морају да буду имуни на притиске.

– Они морају да се држе законских норми, а не онога што ће о њима да се пише у новинама. Не читам „Данас“, нити знам шта су објавили. Али то је показатељ двоструких аршина. Да сам ја изговорио име неког судије или тужиоца, био бих на стубу срама. Говорило би се о непримереном мешању и претњама, а новине и различите институције и многи политичари могу да врше најбаналнији, најприземнији и најбахатији притисак на одређене независне државне органе. И још ће да кажу како је то много лепо и паметно – нагласио је Вучић.И док нико други од званичника које смо контактирали није јуче хтео да говори о овој теми, аналитичар Душан Јањић каже да је велики проблем што међународна заједница жели Вучића да учини јединим одговорним за све што се дешава у региону.

– Међународна заједница нам испоставља рачуне за протеклих десет или петнаест година, и за оно што је наше и за оно што није. Ништа боље не би било ни када би променили Вучића и његову политику. Мислим да би удари били само још јачи – истиче Јањић.
Драган Ђукановић из Центра за спољну политику истиче да Балкан има многа нерешена питања.

– Очигледно је да ЕУ не може да понуди нека релевантна решења. А кад су били у посети Србији, ни Нуландова ни Бајден нису званично тражили да се мења однос Србије према Русији – закључује Ђукановић.

Извор:Информер