Издвајамо Свет

СЛЕДИ ОДМАЗДА Пентагон: Ко год је гађао наш брод, урадио је то на сопствену одговорност

Пентагон упозорава да је онај ко је овог викенда са обале Јемена испалио ракете на разарач америчке морнарице и бродове у његовој пратњи, „учинио то на сопствену одговорност“, рекао је у уторак портпарол Пентагона тоном који указује на припреме за могућу одмазду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Свако ко покрене акцију, отвори паљбу на америчке бродове у међународним водама, урадио је то на своју одговорност“, рекао је портпарол Пентагона капетан Џеф Дејвис на конференцији за новинаре,

Он је констатовао и да су пројектили испаљени са територије које су под контролом проиранских побуњеника Хута, преноси Ројтерс.
На питање да ли то значи да Пентагон планира одмазду, Дејвис је рекао да не може сада то да потврди.
Јеменски Хути јуче су демантовали оптужбе да су извршили ракетни напад на амерички разарач док је пролазио поред обала Јемена у Црвеном мору.“Покрет Хути негира да је гађао било који брод у водама Јемена,“ рекао је Ројтерсу један од њихових функционера који је желео да остане анониман.
Америчка морнарица саопштила је претходно да су у правцу америчког разарача у Црвеном мору са територије Јемена под контролом побуњеника Хути испаљена два пројектила али да брод није погођен.

Разарач Мејсон је приметио два пројектила у размаку од 60 минута док је пловио Црвеним морем у близини обале Јемена. Оба пројектила су пала у воду пре него што су стигла до брода,“ изјавио је јуче порптарол Пентагона.

Он је рекао да на броду није било повређених, нити штете.

Извор:Танјуг