Издвајамо Свет

УЗБУНА У РУСИЈИ: Тајне службе откриле, САД нешто спремају, фарбају авионе “руским” бојама!

Фото: Твитер принтскрин

Да ли се САД припрема за бомбардовање “под лажном заставом“ у Сирији?

САД су ухваћене како префарбавају неке од својих борбених авиона у боје руског ваздухопловства, извештава “Моонофалабама.орг”

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да ли је ово само због побољшања искуства тренинга или се спрема нешто много злокобније?

Да ли се они припремају да покрену бомбашки напад унутар Сирије и за то окриве Русе као претходницу за војну акцију САД-а унутар Сирије?

Постоји занимљива коинциденција опаске коју је државни секретар Кери начинио о сиријским опозиционим активистима и нове шеме боја које се наносе на неке америчке војне авионе.

  1. октобар 2016. године: Кери у процурелом аудио снимку: “Изгубио сам аргумент“ за употребу силе у Сирији

Фрустрација Вашингтонског државног секретара Џона Керија неуспехом америчке дипломатије се показала када је бранио напоре САД-а да помогне да се оконча петогодишњи грађански рат у Сирији током прошлонедељног састанка са групом сиријских цивила, наводи се у аудио запису начињеном од стране ЦНН-а.

 

Керијеви коментари су настали на састанку одржаном у Холандској мисији при Уједињеним нацијама, на маргинама Генералне скупштине УН-а, где је Кери ишао седнице до седнице покушавајући да оживи прекид ватре који је изгледао да је спреман да пропадне.

Комплетан аудио снимак састанка између Керија, нешто његовог особља, и неколико Сиријаца је доступан на YоуТубе-у.

Од интереса је кратак сегмент о наводном руском бомбардовању који на снимку почиње у 11:18. Женски арапско-енглески преводилац преводи примедбе од стране Сиријца, за ког се верује да је сиријски представник преваре Белих шлемова Раед Салех, о тешкоћама надгледања примирја.

Преводилац (преводи од мушког арапског говорника): Не верујемо да Русија може да буде гарант за поступке режима. Видимо да је Русија партнер режима у бомбардовању Сиријаца, сиријских цивила, пијаца, чак и нашег тима, тима сиријске цивилне одбране. Документовали смо од почетка руске интервенције у Сирији од првог дана до фебруара ове године, више од 17 нашег особља сиријске цивилне одбране је убијено од стране руских ваздушних напада.

Кери: Да ли имате видео снимке авиона који су починили те нападе?

(упоредни разговор преводиоца и мушког арапског гласа)

Кери: Можемо ли добити те (неразумљиве) видео снимке које су агенти тражили?

(упоредни разговор преводиоца и мушког арапског гласа)

 

Члан Керијевог особља: Могу ли само да кажем – добијамо много видеа жртава ових напада, и они су страшни, али нам не помажу. Требамо видео снимке стварног авиона и муниције. А постоји доста њих на интернету, али не знамо да ли су стварни или не. Верификовини видео снимци стварних авиона су најкориснији. … Овим људима се може помоћи, преко некога у војсци САД – или не.

Канадски новинар смештен у Источној/Средњој Европи, Кристијан Борис је јуче твитовао, и уз то приложио и слику:

САД фарбају своје Ф/А-18 у боју која одговара боји руских авиона у #Сирији. Стандардна обука, али ипак занимљиво. На прве три слике су амерички Ф/А-18 борци у руским бојама. (Врхови крила су подигнути због складишта јер је ово и авион носач.

Прозори подигнуте кабине су прекривени белим листовима за заштиту од сунца.) У доњем десном углу је слика руског СУ-34 у уобичајеним руским бојама, који Руси такође користе у Сирији. Било би изузетно тешко разликовати ове авионе сличних боја у дрхтавом видеу прелетања и “бомбардовања.“

САД редовно користи авионе у “непријатељским“ бојама као “агресорску силу“ током тренинга и маневара. То помаже америчким пилотима да се навикну на “непријатељске“ мете током ваздушних борбених обука. Дакле, све ово може бити “стандардна обука,“ како Кристијан Борис претпоставља.

Али ту је такође и Керијев разговор са сиријском опозицијом и његов изричит захтев за видее “руских“ авиона који бомбардују Сирију. То може бити невина коинциденција: Секретар Кери од превараната Белих шлемова тражи видео где руски авиони “бомбардују цивиле“ у Сирији а, сасвим случајно, америчка војска префарбава један од својих авиона да изгледа као “руски“ Су-34 борац, као они који су распоређени у Сирији.

Али многи инциденти у Сирији, Гута гасни напад, недавни напад на конвој за помоћ, се приписују Русији или сиријској влади без икаквих доказа (или чак и поред супротних доказа). Медији увек хране таквим неистинама базираним само на неким неверификованим сликама или видеу и без постављања било каквих додатних питања.

“Руски напад“ на неку велику цивилну мету попут избегличког кампа, документовано на видеу!, би било врло лако продати. Пропагирана “бука“ због таквог напада се лако може искористити да се покрене шири рат. Напад на Глеиwитз Радио куле, инцидент у Тонкин заливу и “Садамово оружје масовног уништења“ падају на памет.

Кери је данас измислио нови напад на болницу, изјавио да је то ратни злочин и да Русија и Сирија требају да буду испитане. Такав напад се није догодио.

Руски парламент је ратификовао споразум са Сиријом о неодређеном стационирању руских снага у Сирији. Јуче је руско Министарство одбране упозорило да су руски војници уграђени са сиријским јединицама на терену и да су заштићени од сваког покушаја ваздушног напада од стране руске ваздушне одбране у Сирији. Амерички медији то називају ратоборним говором.

Постоји много лабавих разговора у америчким медијима о нападима сиријских и руских снага у Сирији. САД су недавно бомбардовале сиријску јединицу  на добро познатој позицији на којој се налазила месецима. 82 сиријска војника је погинуло, а рањено је много више. Напад је потпомогао напредовање ИСИС-а на опкољени Деир Еззор. То није била “грешка“ као што САД тврди.

Русија ће бранити своје снаге у Сирији и браниће суверенитет Сирије. Није сама. Кинеска морнарица је управо пристала у сиријску луку Тартус. Они треба да се придруће Русима, Иранцима и Сиријцима у рату против америчког покушаја “промене режима“ у Сирији. Вашингтон је упозорен. Никакав јефтин трик са фарбањем неће бити прихваћен као разлог да се зауставе. Русија ће узвратити ударац уколико се укаже потреба.

Сваки напад на руске или сиријске снаги би било незаконит. Кери сам, у горе поменутом разговору, каже да САД нема апсолутно никакав правни основ за било какав напад. То би било нелегитинмо и био би злочин. Али САД нису познате као неко ко се строго држи међународног права. Русија је добро посаветована да упозори на евентуалне последице било какве повреде. Нема ничег “ратоборног“ у томе.

 

Извор:Wебтрибуне.рс