Издвајамо Свет

АСАНЖ ЈЕ САЖАЉЕВА: Русија нема везе са мејловима, Хилари Клинтон су појеле амбиције!

ЛОНДОН – Оснивач “Викиликса“ Џулијан Асанж негирао је било какву везу Русије са објављивањем мејлова кандидаткиње за председника САД Хилари Клинтон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Хилари Клинтон је неколико пута изјавила да је 17 америчких обавештајних служби открило везу између Русије и наших објава. То није истина – можемо да кажемо да руска влада није извор наших информација“, рекао је Асанж.

Он је интервју, који ће бити емитован на “Раша тудеј“, дао у амбасади Еквадора у Лондону, где се налази већ четири године.

“Хилари Клинтон је само човек. Заправо ми је жао ње као особе, зато што видим некога кога су живог појеле амбиције, мучен буквално док не постане болестан, видело се на несвестицама на пример. Али, она представља читаву мрежу људи, и читаву мрежу односа са државама“, додао је Асанж.

У претходних девет месеци, “Викиликс“ је објавио преко 30.000 мејлова са приватног сервера Хилари Клинтон који је користила док је била на позицији државне секретарке.

Међу тим мејловима је и око 20.000 порука упућених члановима Демократског националног комитета.

Прошлог месеца, “Викиликс“ је објавио 50.000 мејслова повезаних са Џоном Подестом, који је био активан и у администрацији Била Клинтона.

Амерички безбедносни званичници су у заједничком саопштењу у октобру навели да су “уверени“ да Русија стоји иза цурења ових информација.

Москва је одбацила овакве наводе, а потпарол Кремља Дмитри Песков их је назвао “бесмислицом“.

Извор: Б92