Издвајамо Свет

БИРАМО ИЗМЕЂУ ФАШИСТЕ И КРАЉИЦЕ КОРУПЦИЈЕ: Америчка политичарка жестоко критиковала Трампа и Хилари!

Председнички кандидат америчке Партије Зелених Џил Стајн дала је интервју за „РТ“ у ком није бирала речи о Доналду Трампу и Хилари Клинтон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Гласачи су престрављени чињеницом да ће бирати између најгорих, најнепопуларнијих и најнеповерљивијих председничких кандидата у историји Америке. Са једне стране имате краљицу корупције Хилари Клинтон, а са друге ту је сексуални предатор и прототип фашисте Доналд Трамп – није се суздржавала Џил Стајн.

Она се осврнула и на чињеницу да су кандидати мањих партија потпуно занемарени и запостављени захваљујући мејнстрим медијима који су се приклонили републиканцима и демократама.

– Знате ли ви да 72 посто Американаца уопште није чуло за моју кампању, и то упркос томе што се велика већина гласача залагала за отворену дебату свих кандидата, како би сазнали какве изборе имају. Не постоји наследно право политичара естаблишмента на наше гласове. Они морају да их зараде. То што припадају двема највећим партијама не гарантује им аутоматски место у Белој кући, или би тако бар требало да буде – подвукла је Стајн.

Лидерка Партије Зелених истакла је да ће након избора наставити да ради на „раскринкавању корумпираног двопартијског система“, и позвала обичне Американце да јој се придруже у тој борби.

– Ко год да победи од њих двоје, мораћемо грчевито да се боримо да зауставимо нови рат, спречимо ИИИ светски рат, климатску катастрофу и изборимо се да нашом земљом не завлада фашизам. Имамо ту борбу у својим рукама, и очајнички нам је потребан политички глас – изјавила је Џил Стајн.

Извор:Блиц.рс