Издвајамо Свет

БРИТАНСКИ ПОЛИТИЧАР ШОКИРАО ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ: Банкарски систем је пљачка и велика превара!

Британски посланик је запањио Европски парламент када је објаснио на који начин функционише глобални банкарски систем.

Годфри Блум је политичарима у Европи објаснио да је банкарски систем једна велика превара створена како би већина становништва служила малобројној скривеној елити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Било да сте тога свесни или не, новац је арбитрарни изум за профитирање од дуга. Банке и владе охрабрују појединце и државе да се задуже јер су дугови оно што пуни њихове џепове. Међутим, они не зарађују од камате, већ од нечега што се зове Банкарски систем фракционалне резерве.

Ова превара извлачи новац ни из чега и доноси профит од неколико стотина и хиљада процената од свих дугова. Од тог новца се богати неколицина људи.

Права истина је да, када се нека држава задужи, она постане роб система. Управо зато се појединци и државе терају да троше више новца, независно од последица.

Чини се да је лакше живети у незнању и куповати аутомобиле на кредит, плаћати школе иако нисте сигурни да ли ћете касније имати посао, али у ствари није.

Много је теже живети у ропству. Важно је да схватимо да свака одлука коју донесемо као појединци утиче на читаво човечанство.

Сада имате избор да учините нешто поводом тога, а ваша одлука ће утицати и на вас и на будуће генерације. Размислите о томе.

 

Извор: Wебтрибуне.рс