Србија

ВУЧИЋ ПОПУТ БОРИСА ТАДИЋА! Нова изјава премијера просто недопустива!

„Али шта да радимо, то је Србија! Па кога ми нисмо убили од својих! Све што је нечему вредило, ми смо убили. Карађорђа, Милоша… На крају и премијера Ђинђића” – изјавио је премијер Србије за загребачки „Глобус“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прво да разјаснимо неке ствари. Карађорђе је убијен због повратка у Србију са циљем дизања устанка, а заправо блиских веза са Русијом, које ни ономад нису одговарале Западу и Турцима као што ни данас не одговарају. Мајски преврат и сарајевски атентат су најдиректније одговарали интересима западних сила, а пре свега Француске и Британије које су желеле да преокрену ситуацију на Балкану и да са ових простора избаце Германе и Русе. Срби су тако прекинули добре односе са Аустријом, а Карађорђевићи су до дана данашњег само експоненти Лондона на Балкану. Пуч 27. марта, опет по инструкцијама Лондона да би се створио још један фронт против Немачке. Тито је такође био не само Коминтернин већ и англосаксонски играч што је историја после 1948. и потврдила. Ђинђић је немачки ђак, а не енглески; можда је ту кључ његове изолације, а касније и егзекуције. Изручење Милошевића, Караџића, Младића и других, нису Срби урадили зато што су их мрзели, већ зато што је тај исти Запад уценио целу државу и народ. Милоша Обреновића нико није убио, умро је у дубокој старости. Једино ако премијер није мислио на Милошевића или Обилића кога су убили Турци.

Но све и да је тачно то што је рекао Вучић за „Глобус“, опет то не значи да смо као народ најгори на свету. Зар нису Американци убили Кенедија, Руси цара Николаја (и још неколико царева), Французи целу своју монархију итд.Међутим, нико од политичара тих народа не иде код својих доказаних душмана да им се жали на свој народ. Ни један српски државник нема морални кредибилитет да се Хрватима жали на свој народ. То просто није допустиво! Са оваквим причама, српски државник не би требао да иде ни Русима, а камоли Хрватима. Да се наши душмани наслађују и да кажу «да заиста су такви ти Срби».

Тај садо-мазо хрватско-српски однос је крајње перверзан. Па Хрвати су најдиректније одговорни за враћање Срба два века уназад, за економску окупацију, за геноцид у Другом светском рату над Србима, за прогон Срба од пре две деценије, а и за тренутно лошу позицију Срба у свету. Хрватски државници одлазе на Косово подупирући шиптарске УЧК терористе. Над преосталим Србима у Хрватској се врши тихи геноцид и перфидна асимилација. Хрватски државници Војводину не сматрају делом Србије. Нико се никада Србима из Хрватске није извинио за геноцид у Другом светском рату и за протеривање крајишких Срба. Хрватска политика је у корену србомрзачка и усташка.

Заиста је ово једна крајње неразумна изјава. Није спорно да српски државници воде дијалог са хрватским, али је сасвим непримерено и сервилно за хрватске медије изјављивати овако нешто против свог народа. Овом изјавом Вучић је надмашио Тадића.

На крају која поента ове изјаве? За разлику од Тадића, Вучић ће за Хрвате увек бити само један «србоћетник».

Српска историја је мученичка историја. Западни наратив је тај који Србе и Русе представља као некакве дивљаке који побише своје лидере, који не знају шта је цивилизација и које стога треба дотерати у ред. Прихватањем овог западног антисрпског наратива наши политичари се пре могу назвати хрватским него српским. Јесте српски народ тежак, али нико није терао наше политичаре да се баве политиком. Није лако бити владар Србима. То захтева ходање по оштрици ножа, свако и најмање скретање узрокује пад и штету за народ и државу. Српски политичари требају водити дијалог са свима у региону, то је неспорно, али никад не смеју губути национално достојанство. Уосталом Тадић је управо кажњен на изборима због крајње неосетљивости за национално достојанство и национална питања. Овом изјавом Вучић је додао још један минус свом рејтингу и сврстао се на листу оних српских политичара који немају осећај за национално достојанство.

Видели смо и Бошка Обрадовића који се жалосно шлихтао Пернару који је само још један хрватски политичар антисрбин или пак Шешеља који је помогао доласку усташког ХДЗ на власт тако што је денунцирао Јосиповића, а шта рећи на то да је Санда Рашковић рекла да су Хрвати имали право да освоје Крајину и да је у Сребреници био геноцид. Сетимо се како се Николић извињавао у Сарајеву за «српске злочине».

Ако се овако понашају они који се представљају као патриоте и националисти попут Вучића, Николића, Шешеља, Обрадовића и Санде, нама либерали и издајници нису ни потребни. Нама само Бог може помоћи, јер нас само чудо може спасити.

 

Извор: Видовдан,Интермагазин