Издвајамо Србија

ЗУКОРЛИЋ: Захвалан сам премијеру, показао је државнички капацитет!

Премијер Александар Вучић је показао државнички капацитет, изјавио је Муамер Зукорлић коментаришући изјаву председника Владе Србије да држава неће силом рушити спорни објекат у Новом Пазару.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зукорлић је за „Политику“ рекао да је захвалан премијеру јер не дозвољава, како је рекао, да буде „изманипулисан“.

Такав иступ премијера доказује да има „капацитет да сагледа проблем у свим димензијама, имајући на уму да су стабилност, безбедност градјана и односи медју народима најбитнији“.

Зукорлић тврди и да његова порука влади да „буде паметна као што је и била“ и да не шаље Жандармерију у Нови Пазар није претња, већ комплимент.

„Мислим да су и премијер и влада моје речи разумели као добронамерни савет“, рекао је Зукорлић.

Он тврди и да није актер градње, већ да је као верник ИЗ и неко ко ју је до јуче водио заинтересован и да је на страни факултета и људи који то граде.

Упитан да ли би сакупио 5 000 људи ако неко покуша да сруши објекат, Зукорлић тврди да никада није „довлацио људе“, али да су се они окупљали да их бране и да је сигуран да ни овог пута не би пристали на њихово рушење.

Он је оптужио новопазарску локалну власт да није изашла у сусрет припадницима ИЗ за изградњу наводећи да ни он ни његов народ нису у „сукобу са државом или законима, већ с парадржавом и злоупотребама закона“.

Премијер Александар Вучић рекао је у петак да ће настојати мирно да реши случај градње објекта инвеститора Муамера Зукорлића, за који се тврди да је нелегалан, да ће се закон поšтовати, али да то не жели да решава тако да резултат буде разбијање глава.

Вучић је рекао да не жели сукобе, ни сукобе православаца и муслимана.

„Нећу да пошаљем 1.000 жандарма да бисмо се тукли са муслиманима. Нећу да имамо крвопролиће у Србији“, поручио је премијер.

Извор:Танјуг