Издвајамо Србија

КРИМИНАЛАЦ БЕЖАО КРОЗ РУПУ У ЗИДУ: Погледајте како је изгледало филмско хапшење и највећа заплена оружја у Србији!(ВИДЕО)

Количина заплењеног оружја, муниције и експлозивних средстава највећа је од 2000. године, а ухапшено је десет чланова организоване криминалне групе са подручја Апатина и Сомбора. МУП је објавио видео хапшења криминалне групе на ком се види како полиција једног од припадника ове групе извлачи из рупе у зиду кроз коју је покушао да побегне. Погледајте како је изгледала акција и заплена велике количине оружја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стефановић је рекао да су ухапшени и организатори те групе и навео да је нађено девет килограма пластичног експлозива, 20,7 килограма ТНТ експолозива, са више десетина електричних детонатора, 111 ручних бомби, 12 ручних противтенковских бомби, две зоље, 10 тромблонских мина, осам аутоматских пушки, две полуатоматске, један пушкомитраљез, шест пиштоља, два карабина, једну малокалибарску пушку, 6000 комада муниције, једну противтенковску мину и остали пратећи прибор.

Ради се заиста о огромној количини наоружања које је та група продавала, рекао је Стефановић гостујући на ТВ Пинк.

Министар унутрашњих послова за ТВ Пинк је рекао да су ухапшени и организатори те групе.

– Похвалио бих добру сарадњу полиције и Тужилаштва за организовани криминал – истакао је Стефановић.

– Овој групи је пресечен пут, 10 лица је приведено и заплењена је комплетна количина наоружања – додао је Стефановић.

На питање има ли индиција коме је оружје упућено министар унутрашњих послова је рекао да је истрага у току и додао да увек постоји забринутост због претњи тероризмом као и због тога коме је све то оружје могло доспети у руке.

– Захваљујем свим припадницима полиције који су у том тешком задатку учествовали и мислим да смо показали да полиција врло ефикасно ради свој посао – рекао је Стефановић.

Извор:Танјуг