Издвајамо Србија

НИКОЛИЋ: Ко не жели своју војску, тај ће зажалити што има туђу!

Војска је стуб свих политика, не само безбедности, већ и економске политике и не могу се на њој преламати мере којима би се доказало да може довољно да се уштеди, изјавио је данас председник Србије Томислав Николић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ко не жели своју војску, тај ће зажалити што има туђу – рекао је Николић новинарима након што се уписао у Књигу жалости поводом смрти председника Кубе Фидела Кастра у амбасади те земље у Београду и додао да ће данас имати разговоре са министром одбране (Зораном Ђорђевићем), да види „докле се стигло“, везано за протест Војног синдиката.

Очигледно да, сматра Николић, једни изјављују једно, други друго и „морамо да видимо у чему је проблем и да видимо да ли може да буде решен, а свакако да може и да треба да буде решен“.

Према његовим речима, свако има право да протестује и „свако против кога протестује или за кога мисле да може да помогне је дужан да се према томе одреди и определи“.

Николић је рекао да је Војска стуб свих наших политика, не само безбедности, већ да је војска стуб и економске политике и да се не могу на њој преламати мере којима „бисмо доказали да можемо довољно да уштедимо“.

Извор:Танјуг