Издвајамо Србија

НИКОЛИЋ УБЕЂЕН: Све ћу их потући на изборима!

Председник Томислав Николић поручује да од њега нема бољег председничког кандидата, упркос најновијем истраживању Нове српске политичке мисли, које га ставља на треће место, иза Александра Вучића и Вука Јеремића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он каже да уопште не верује овом истраживању, убеђен је да га је наручио неко од претендената на његово место и поручује противницима да ће их поразити.

Сукоб где га нема

– Да је било по истраживањима, никад не бих био председник. Откуд Ђорђе Вукадиновић (директор НСПМ и слободни посланик) зна да ли ћемо Јеремић и ја да се кандидујемо? Зашто Вучић иде у истраживање кад уопште није кандидат? И сто пута је рекао да не жели да буде кандидат. Нема бољег кандидата од мене и нема тога ко би боље обављао ту функцију, па зато не видим разлог да је не обављам. Међутим, не видим ни разлог да се упуштам у расправе са онима који раде по принципу „што је баби мило, то јој се и снило“ – изјавио је Николић.

Не крије да му смета то што су Вучић и он представљени као противкандидати.

– А Јеремић нема конкуренцију, нема неког свог блиског пријатеља, идеолошки истог, с којим би делио гласове. У томе је штос. Дакле, да се покаже да смо Вучић и ја посвађани, да постоје два кандидата, да наш заједнички кандидат нема 50 одсто, већ да нас двојица имамо 36, 12 или 8, није важно. То је била жеља истраживања – сматра Николић.

Упитан о убедљиво најбољем рејтингу Вучића, Николић каже да је то последица врсте посла који обавља.

– Вучић је председник Владе и има извршну функцију. Његов посао је више у очима јавности него мој и то може да створи о њему добар утисак, што мени импонује и одговара – наглашава Николић.

Јеремић није био доступан за коментар, док Шешељ тврди да он има највеће шансе за победу.

– Први сам ја, други је напредњачки кандидат, а тек трећи може бити Јеремић као кандидат проевропске опозиције. Ти који глуме да су истраживали нису ништа друго него преваранти из НСПМ који измишљају резултате. Мени само Вучић може бити озбиљан противкандидат, а Јеремић може имати озбиљне шансе само ако ДС стане иза њега. Тома нема никакве шансе, а да је хтео, Вучић би га већ одавно кандидовао – каже Шешељ.

Извор: Курир