Издвајамо Србија

ОПТУЖЕНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ ОТКРИВА НОВЕ ДЕТАЉЕ: Беба креирао „државни удар“, хтели да убију лидере ДФ-а (ВИДЕО)

„Аферу ‘државни удар’ креирао је Владимир Беба Поповић у сарадњи са америчким обавјештајцима у Црној Гори и Србији. План је био да група коју су ангажовали, на челу са Александром Синђелићем, који је њихов играч, направи хаос у Подгорици, а све у њиховој режији, рекао је Немања Ристић кога су црногорске власти оптужиле за тероризам.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Намеравали су, у случају да Демократски фронт и опозиција побиједе и изађу да прославе побједу са народом, да пуцају на њих. Те ноћи би сигурно ликвидирали неке лидере ДФ-а. Јер, смешна је конструкција да би опозиција правила нереде у случају победе, јер хаос би само одговарао Милу Ђукановићу,“ прича Немања Ристић, којег је специјално тужилаштво Црне Горе означило као једног од вођа терористичке групе.

Све је ово урађено, сматра он, да се оцрни Русија, а у комплетну причу око „државног удара“ укључен је био и амерички војни аташе у Црној Гори.

„На простору Србије и Црне Горе ЦИА има своје обавештајце и људе који креирају разне афере за њихове потребе. Њима треба да овај регион буде нестабилан и да они могу да остварују своје циљеве. Афера ‘државни удар’ је смишљена у тој кухињи, а креатор је Беба Поповић, некадашњи келнер, који је израстао у опасног играча. Међутим, њихов сценарио се није, на срећу остварио до краја, јер су они жељели крвопролиће у Црној Гори,“ наводи Ристић у разговору за портал „ИН4С“.

Новац који се помиње да су добили чланови те групације, за свој наум, појашњава Ристић, стигао је са Косова.

„Парама од шверца наркотика финансирали су ову аферу и одатле потиче новац који је дељен,“ открива Ристић.

Према његовим речима, потпуковник из америчке амбасаде у Подгорици Мајкл Тарквинт један је од кључних играча у дешавањима прије и током афере „државни удар“.

„Кључни играчи у овој причи су, осим Бебе Поповића и Бикс Алиу из амбасаде САД-а у Подгорици и Блек Соломон, амерички специјалац.

То је иста криминогена организација у саставу ЦИА, која се бави организовањем обојених револуција, атентата… Они стоје и иза дестабилизације Србије и организовања могућег атентата на премијера Алекснадра Вучића и његовог брата Андреја.

Свима је јасно да је афера ‘државни удар’ у Црној Гори и могући атентат на Вучића одрадила и креирала иста екипа, а чини ми се да су и протогонисти исти људи,“ појашњава Ристић

План је био, сматра он, да се у Црну Гору, у дану избора, доведе што више људи, разних профила, који су српске патриоте, да би се послала слика да су они хтели да направе хаос.

„То је наравно лаж и сада је сценарио свима јасан. Када би се завршили избори и постало јасно да је опозиција победила Мила Ђукановића, на сцену би ступили ови плаћеници. Они би направили хаос, а када би народ са опозиционим лидерима изашао да слави побједу, дошло би до крвопролића. Јер, ова екипа је била спремна да ликвидира челнике ДФ-а и демократске опозиције, само да остваре свој наум,“ наглашава Ристић.

Име Немање Ристића налази се у наредби за спровођење истраге специјалног тужилаштва Црне Горе, да је учествовао у стварању криминалне организације које је спремала нереде у Подгорици, у ноћи избора. Он је због лажних оптужби поднио кривичне пријаве против Миливоја Катнића, специјалног тужиоца Црне Горе и Александра Синђелића. Ристић каже да је лаж да он има везе са групом у којој је Синђелић и тврди да га нико није саслушавао поводом свега овога.

„Премијер Црне Горе Мило Ђукановић је криминалац и те информације стижу и са многих европских адреса. Он је мој политички противник и желим да он због свега што је радио незаконито заврши у затвору и да одговара за све незаконитости које је направио.

Покушава да се подметне прича да је он требао да буде убијен или ухапшен, што је обична намештаљка. Нека се они виде између себе и нека не обмањују јавност, јер сви сад знају да је Беба Поповић, који је близак са Ђукановићем, сервирао ову подметачину,“ наводи Ристић.

Кључну улогу у свему, како он тврди, годинама игра и мобилна компанија Теленор.

„Они прислушкују све у Србији, Црној Гори и Бугарској и то користе као један елемент дејства. Наравно, посебну пажњу у прислушкивању обраћају на опозиционе политичаре. Главна у тој причи је Сандра Стајнер, која је сада у Црној Гори и која је повезана са ЦИА-ом,“ поручио је Ристић.

Извор: ИН4С