Издвајамо Србија

ОТАЦ МАЛОГ РАДЕНКА: Тужићу све кривце за смрт мог сина, НЕЋУ ДОЗВОЛИТИ ДА УБИЈАЈУ ДРУГУ ДЕЦУ!

Саслушање доктора Добривоја Бојанића, који је осумњичен за несавесно лечење Раденка Никодиновића (8), али и свих који су били укључени у лечење малог Раденка из Козјака код Лознице, почиње 22. новембра, сазнаје Информер!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На списку за саслушање, поред Бојанића, јесу и други лекари из болнице у Лозници, Института за мајку и дете у Београду, али и медицинске сестре и помоћно особље које је тих дана учествовало у лечењу дечака.

Истрага је покренута након што је 7. новембра Министарство здравља поднело кривичну пријаву Основном тужилаштву у Лозници против доктора Бојанића због неадекватног лечења малог Раденка, који је преминуо 8. октобра од сепсе после прелома руке. Осим кривичне, против доктора Бојанића поднета је и прекршајна пријава због пропуста у вођењу документације.

Бојанићу прети робија

Доктор Добривоје Бојанић, који је одговоран за смрт Раденка Никодиновића, након поднете пријаве терети се и за кривично дело несавесно пружање лекарске помоћи. То спада под члан 251, за који је запрећена казна затвора до годину дана (ако је извршено из нехата) или од једне до три године затвора у случају умишљаја. Поред ове казне, након завршеног суђења, уколико се докаже да је крив, др Бојанићу се одузима и лиценца за рад од стране Лекарске коморе Србије.

Али кривичну пријаву против свих одговорних лекара поднеће и дечаков отац Милан Никодиновић. Он каже за Информер да је за овај случај ангажовао адвоката Љиљану Никодиновић.

– Много ми је драго што сви надлежни органи убрзано раде на расветљавању овог случаја и што ће сви одговорни платити цех. Након што се заврше истрага Тужилаштва и саслушање, ја ћу лично тужити др Бојанића, али и све његове одговорне колеге. Ово ћу истерати до краја и нећу дозволити да кривци за смрт мог детета прођу некажњено и да наставе да лече другу децу. Поготово др Бојанић. Моја туга ће бити вечна, али нека правда буде задовољена – изричит је Милан Никодиновић.

Он се нада да ће саслушање бити праведно, без лажних сведока и неких измишљених доказа.

– Бојанићеви сарадници су покушали да саботирају истрагу, али на моју срећу надлежни органи нису одустали. Надам се да ће тако бити и приликом сведочења. Колико сам ја чуо од запослених у Тужилаштву, на списку за саслушање је преко 50 људи. Ту су и запослени у општој болници у Лозници, сведоци, чланови породице, али и тим лекара са Института за мајку и дете у Београду – додаје наш саговорник.

Извор:Информер.рс