Издвајамо Србија

РУС ЗАПРЕТИО БРИСЕЛУ: Ко покуша да се Србима освети због Путина, проћи ће као „бос по трњу“!

ЕУ поново притиска Србију да прекине сваки контакт са Русијом и председником Владимиром Путином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Европском парламенту у Стразбуру данас се расправља о резолуцији којом би се „зауставила руска пропаганда“. Уколико буде изгласана, то ће значити још један ултиматум Србији да уведе санкције Москви и прекине сваку сарадњу са Владимиром Путином. У супротном, следи наставак блокаде у отварању нових поглавља иза које стоје „клинтонисти и сорошевци у европским институцијама“, тврде аналитичари.

Међутим, они поручују да ће Русија стати у одбрану Србије, а свако ко покуша да се Србима освети због Путина, проћи ће као „бос по трњу“.

Руски аналитичар Владимир Зотов за лист каже да је страх европских званичника неоснован. Русија стоји иза вредности као што су очување вере, језика и породице, а резолуција је напад на слободу мишљења.

– Путин у Русија упркос притисцима са запада неће прекидати пријатељство са Србијом и увек ће јој бити најснажнија подршка. Никада никоме ништа нисмо наметали, нити ћемо. Руси поштују туђе, а своје чувају – истиче Зотов.

Пуковник пензији Милан Мијалковски за лист објашњава да је усвајање скандалозне резолуције знак да се ЕУ распада.

– ЕУ је „обрала бостан“! Још увек су у растројству због Трампове победе, па се губе. Таква резолуција носи озбиљне последице оним земљама које одбију да је промене, а то ће сигурно бити Србија јер негује пријатељство са Москвом – тврди Мијалковски и оцењује да нам ЕУ не може ништа док нам Путин чува леђа.

Аналитичар Бранко Радун тврди да је потез ЕУ око забране руске пропаганде „потез очајника“.

– Нових притисака на Србију ће бити због лобија бивше администрације клинтониста у европским институцијама, нарочито сорошеваца. Притисци ће, међутим, имати мању тежину, али не треба их потцењивати јер ЕУ има механизме који могу да нам направе проблеме. Плаше се да ће Трамп да поправи односе са Путином, па им се жури – закључује Радун.

Извор:Српски Телеграф/Србија Данас