Издвајамо Србија

САВАМАЛА: Победило је безакоње!

Не зна се ко је рушио Савамалу, тукао државног функционера, а пљуште увреде на рачун омбудсмана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сила над законом – у Србији је све гласнија констатација стручне јавности као одговор поводом све озбиљнијих инцидената на које држава не реагује.

Ни после годину дана нису пронађени маскирани хулигани који су претукли су чланицу Савета за борбу против корупције Мирославу Миленовић, због чега је она поднела оставку на функцију и најавила политички ангажман зарад померања безакоња с мртве тачке.

Непознаница су и после пола године људи у фантомкама и њихови налогодавци који су рушили објекте у београдској Савамали, док је премијер Александар Вучић најавио да неће рушити нелегалну грађевину посланика владајуће коалиције Муамера Зукорлића у центру Новог Пазара, што је заштитник грађана Саша Јанковић окарактерисао као Вучићев „својеврсни државни удар“.

– Држава мора да буде без страха. Од фудбалских хулигана, људи под фантомкама, бесправних градитеља – поручио је ових дана Јанковић.

Да ли се Министарство полиције исполитизовало, тек заштитник грађана је убрзо добио одговор од државне секретарке МУП Јане Љубичић која је оценила да је Јанковић „започео председничку кампању“.

МУП је реаговао и у случају Мирославе Миленовић. Не објашњавајући зашто кривци за њено пребијање нису пронађени, оптужују и доскорашњу чланицу савета да је изнела низ неистина о раду полиције. Безакоње је, тврди опозиција, ушло и у парламент.

Они траже кажњавање посланика Марјана Ристичевића кога је премијер бранио пошто је овај посланик владајуће коалиције, као члан Управног одбора Републичког фонда здравственог осигурања, исполитизовао скупљање новца за тешко болесну девојчицу.

Да „неко од државних органа штити Ристичевића“ сматра шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић који је председницу парламента Мају Гојковић питао на основу којих квалификација је Ристичевић, иначе учесник ријалитија Фарма, председник Одбора за пољопривреду и члан УО РФЗО где прима додатну плату, као и какве везе има са групом пријатељства са Ватиканом.

Криминалци и лопуже

Посланици Покрета Доста је било затражили су објашњење за опомене које су им изречене прошле недеље на седници која је, како наводе, била на ивици физичког обрачуна и најавили да ће од Уставног суда тражити да спречи „насиље и кажањавање посланика без икаквог образложења“.

Шеф посланичке групе ДЈБ Саша Радуловић сматра да је лако изводљиво да буде реда у парламенту, а као пример је навео да би у том смислу корисно било да се посланици не називају криминалцима и лопужама.

 

Извор: Д. Декић – Вести