Издвајамо Свет

СЕДИТЕ, ОВО ЋЕ ВАС ШОКИРАТИ – Мекејн Трампу: Да се ниси усудио да склопиш мир са Русијом, иначе …

Седите. Ово ће вас шокирати. Већ је објављена вест о телефонском разговору новоизабраног америчког председника Трампа и руског председника Путина, у ком су садашњи и будући председници разговарали о потреби да се направе разлике и обрати пажња на конструктивније будуће односе.

Са озбиљним посматрачима у последњих годину дана који су повећавали тензије између САД-а и Русије са отвореним бригама за избијање нуклеарног рата, са око 300.000 НАТО војника које се налазе на руској граници, са санкцијама које штете просечним пословним људима са обе стране, нормална особа може на благо отапање Хладног рата 2 гледати као на рани позитиван показатељ краја Обамине ере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У жестокој изјави коју је објавио данас, као реакцију на телефонски разговор Трампа и Путина, сенатор Мекејн је осудио било какве напоре новоизабраног председника Трампа да пронађе заједнички језик са Путином, извештава “Ронпаулинституте.орг”

Свакој Путиновој тврдњи да жели да побољша односе са САД се мора енергично успротивити, пиште Мекејн. Он објашњава:

“У такве тврдње треба да верујемо исто колико и у било које друге које је изјавио бивши агент КГБ-а који је гурнуо своју земљу у тиранију, убио своје политичке противнике, напао своје суседе, запретио америчким савезницима и покушао да угрози изборе у Америци.“

Интересантно је да је републиканац Мекејн искористио реченицу из кампање Хилари Клинтон (ону због чега је изгубила изборе), да су Руси некако изманипулисали изборни процес САД-а. Та тврдња никада није поткрепљена чињеницама а тврдња Хилари да су се неких 17 америчких обавештајних агенција сложила са њом се показала као опасна и глупа лаж.

Зашто се Путину не треба веровати, према речима Мекејна?

“Владимир Путин се поново придружио Башару Асаду у његовом варварском рату против сиријског народа са наставком великих руских ваздушних и ракетних напада на Идлиб и Хомс. Још један бруталан напад на град Алепо би могао ускоро уследити.“

Оно што Мекејн не говори је да за разлику од америчке војске у Сирији, Руси су позвани од стране сиријске владе и раде у складу са међународним правом. Ах, да, и они се такође боре против Ал Каиде и ИСИС-а, који су настојали да свргну Асада у последњих пет година.

Можда је Мекејн само јако осетљив након састанка са Ал Каидом и ИСИС-ом у Сирији?

Како круже гласине из Вашингтона о неоконзервативцима који њушкају око врхунских позиција долазеће администрације, то ће добро послужити новоизабраном председнику Трампу да размисли о истинској природи ових неоконзервативних звери…

 

Извор: Wебтрибуне.рс