Издвајамо Регион

СРБИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ПИСАЛИ ВУЧИЋУ: Прогањају нас и сатанизују!

Фото: Јутјуб

Српски народ у Црној Гори и његови представници изложени су невиђеној медијској и политичкој сатанизацији и прогону, и то не само од стране антисрпског режима у Подгорици, него и од стране медија и других центара моћи из Србије, наводи се у писму политичких и културних представника Срба, које је упућено премијеру Србије Александру Вучићу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Политички и културни представници Срба из Црне Горе у писму су затражили и пријем код Вучића, како би могли да га упознају са, како кажу, неподношљивим положајем у којем се налазе, као и срамотном кампањом која се води против њих од стране медија из Србије, посебно истичући „Пинк“ и „Информер“. Писмо српском премијеру је упућено преко Амбасаде Србије у Подгорици.

– Већ више година борба српског народа за елементарна национална и грађанска права у Црној Гори додатно је отежана агресивном медијском подршком актуелном режиму управо од стране појединих медија из Србије, а посебно ТВ „Пинк“ и „Информера“ – наводи се у писму у које је портал ИН4С имао увид.

– Медијска хистерија против српског народа и његових представника у Црној Гори ових дана је достигла свој врхунац када смо, синхронизованом акцијом режима и медија из Србије, оптужени ни мање ни више него за тероризам и организацију терористичко-криминалног атака на институције система у дану одржавања парламентарних и локалних избора, а којим је Мило Ђукановић прикрио још једну своју изборну крађу – предочава се Вучићу, напомињући да су притисци режима и тих медија посебно појачани у тренутку када се истрајава на три кључна политичка питања која су део виталног националног интереса српског народа и саме Црне Горе.

У писму се наводе и три кључна питања, а то су поништење одлуке Владе Црне Горе о признању лажне државе Косово; укидање санкција Русији и противљење учлањењу у НАТО, који је бомбардовао Србију и Црну Гору. Потписници писма су Андрија Мандић, председник Нове српске демократије, Милан Кнежевић, председник Демократске народе партије, проф. др Владимир Божовић испред Матице српске у Црној Гори, др Момчило Вуксановић испред Српског националног савета и др Будимир Алексић испред Института за српску културу. Такође, писмо је предато и амбасадору Србије у Црној Гори др Зорану Бингулцу.

Извор: in4s.net