Издвајамо Свет

ТРАМПОВ ТИМ ЈАЧИ ЗА ЈОШ ЈЕДНОГ ПРАВОСЛАВЦА: Рајнс Прибус ће водити кабинет америчког председника! (ВИДЕО)

Правник из Висконсина коме се нови председник САД-а нарочито захвалио непосредно после победе и једини коме је у првом обраћању препустио микрофон, истакнути је републиканац и познати вашингтонски играч.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Националног комитета Републиканске партије Рајнс Прибус (44), који је ове године свим православцима у свету пожелео „срећан и благословен Васкрс“, нови је шеф кабинета Беле куће. Њему су се већ приписивале заслуга за „довођење на власт“ председавајућег Представничког дома Пола Рајана и гувернера Висконсина Скота Вокера.

По оцу Ричарду пореклом Немац, по мајци Димитри Грк, Прибус, чије право име је Рајнхолд, целог живота је посвећени верник Грчке православне цркве. Он је, штавише, током ТВ интервјуа у априлу, рекао да су три ствари свете у његовом кабинету – грчка православна литургија, платформа Републиканске партије и распоред утакмица Бруерса, бејзбол тима из његовог Милвокија.

Отац двоје деце, Прибус је искусни политичар који ужива у музицирању.

Сада најближи Трампов сарадник, међутим, није остајао дужан на критике милијардера током кампање, посебно оне који су се односили на, њему ненаклоњен, републикански естаблишмент, као и опаске на рачун жена и муслиманске породице одликованог америчког капетана.

Прибус је сада и значајна карика у деликатном послу „мирења“ Трампа са делом конзервативног естаблишмента који је током кампање био отворено против њега, или чак на страни Клинтонове.

Због свог дугогодишњег присуства у врху вашингтонског естаблишмента, избор Прибуса за шефа кабинета изазвао је забринутост међу многим „тврдокорним“ Трамповцима. Ипак, како тврди Роџер Стоун, дугогодишњи вашингтонски „инсајдер“, Трамп је веома добар у процени људи и вероватно ће успети да „употреби“ Прибуса на најбољи могући начин.

Прибусово искуство, везе и таленат, вероватно и јесу најбољи рецепт за борбу која предстоји новоизабраном америчком председнику, како за коначан улазак у Белу кућу, тако и за опстанак у њој.

Извор: Новости/ Правда/ Србија јавља