Србија

Тужно! НАТО срећан због штрајка у српској војсци!

Седиште НАТО пакта (фото:ЈуТјуб)
Економско разарање Србије је наставак НАТО агресије на нашу земљу. Оно што бомбама и санкцијама нису успели да ураде, НАТО стратези су наставили ангажовањем економских убица које су врло систематски од двехиљадите године сводили Србију на колонију. Данас сви слојеви друштва трпе последице и готово да не постоји друштвена група која није угрожена, каже председник Треће Србије Мирослав Паровић.
Паровић се посебно осврнуо на јучерашњи штрајк војника који се одржао у центру Београда.

– Штрајк дела Војске управо на најочигледнији начин то и доказује. Српска војска је одувек била симбол нашег поноса и наше државности. За сво ово тешко време војска је остала институција којој је народ највише веровао. Баш зато, они који желе да Србију обришу са мапе крећу да нам ломе кичму тиме што покушавају да конфротирају војску са државом – истиче Паровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Паровић истиче потребу да се избегне дневна политизација штрајка, а имајући у виду сву осетљивост питања безбедносних органа.

– У том смислу одговорност је подједнако и на војном синдикату и на власти и на опозицији и на медијима. Влада Србије једноставно мора наћи начин да побољша материјално стање запослених у систему одбране, посебно јер се може очекивати да веома брзо буде неопходно озбиљно ангажовање свих безбедносних система. Са друге стране, војни синдикат мора бити свестан да су грађани врло узнемирени сазнањем да део оружаних снага није у погону и да је тиме реално нарушен систем одбране и отворен меки трбух за разноразне нападе – додао је он.

– Наравно, нико није наиван па да помисли да у читавом овом случају престе немају и „натовци“ који могу да буду задовољни што једина војска у региону која није у њиховим канџама доживљава своје тешке тренутке. Но, немају разлога за дуго радовање јер засигурно неће доживети да виде пораз ни Војске ни Државе. Три пута су нас директно војно напали током деведесетих и безброј пута реформисали током двехиљадитих, ал на њихову жалост још смо ту и као и увек у нашој историји претрајаћемо – закључује Паровић.

Извор: Правда