Издвајамо Регион

ХРВАТСКА ПРЕВАРИЛА ПАПУ Загребачки „Национал“: Степинац није убијен!

Загребачки „Национал“ тврди да је Каптол, врх католичке црвке у Хрватској, преварио папу, јер кардинал Алојзије Степинац уопште није убијен, већ је умро од карцинома крви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Национал“ наводи да се ради о светској ексклузиви и доноси историју Степинчеве болести, тајне извештаје Ватикана и лекарску експертизу путем које демаскира „највећу обману Католичке цркве у Хрватској“.

Ако би се то показало као тачно, у питање би могла бити доведена беатификација Степинца.

Алојзије Степинац у затвору у Лепоглави није трован, није „зрачен“ и, осим одузимања слободе, није злостављан никаквим тајним средством комунистичког режима, наводи „Национал“.

Католички пропагандисти који тврде да је „Степинац убијен“ тешко обмањују хрватске католике, али и цели свет.

„Национал“ наводи да њихово откриће директно утиче на рад Ватиканске комисије за дијалог католика и православаца у вези са евентуалном канонизацијом Степинца, те истиче да су тврдње о његовом тровању – произвољне, те да ничим нису доказане.

Кардинал Степинац био је први човек Католичке цркве у Хрватској за вријеме усташке НДХ и залагао се до последњег дана за опстанак те државе.

За време Другог светског рата у НДХ су трајали прогони и масакри над Србима, Јеврејима, Ромима и другим антифашистима, као и масовна покатоличења православног народа.

Извор:Срна