Издвајамо Регион

ХРВАТСКИ ПОСЛАНИК ОЧИТАО СВИМА: Јасеновац је био геноцид, а Олуја етничко чишћење!

У Јасеновцу се догодио геноцид, тамо је Хрватска истребила, на пример, Јевреје, написао је друштвеној мрежи Фејсбук посланик Сабора из опозиционог Живог зида Иван Пернар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да мисли да ће се већина сложисти са тим његовим ставом.

„“Дакле, је лли било геноцида? Јесте“”, написао је Пернар. То, према његовим речима не значи да су Хрвати геноцидан народ.“

Мислим да нису, геноцидна је била група људи и они који су били изманипулисани од те политике”, навео је даље Пернар, иначе, врло активан саборски заступник новог сазива хрватског парламента.

Он је као доказ понудио као пример. „“А ево вам и доказа, замислите да ходам по Бањалуци и да сваком Србину који пролази поред мене понудим ножž и да му кажžем да моžже да ме убије зато јер сам Хрват и да га нико за то неће казнити или осудити. Мислите ли да би неко то урадио“, запитао је Пернар.

Он је додао да ако неко и би, сигуран је, каже, 99 одсто њих то не би учинило, што значи да Срби нису геноцидан народ. Пернар за хрватску војну полицијску акцију Олуја каже да је била етничко чишћење и спреман је, додаје, у сваком тренутку то и да каже.

Извор:Танјуг