Издвајамо Србија

ШОКАТНО-УНАЈМЉЕНИ КРИМИНАЛЦИ: 10 милиона евра за убиство Вучића!

Министар полиције Небојша Стефановић каже да су људи из подземља само извршиоци, а да иза операције стоје они којима није проблем да све то издашно плате Информације прикупљене до сада указују на то да је могуће да су у организацију напада на председника Владе и чланове његове породице умешани и људи изван овог региона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Људи који стоје иза припрема за атентат на премијера Александра Вучића били су спремни да плате чак 10 милиона евра за његово убиство.

Британски лист Гардијан, позивајући се на изјаву добијену од министра полиције Небојше Стефановића, наводи да им је он рекао да постоје „снажне сумње“ да је организована криминална група била ангажована да убије Вучића за 10 милиона евра, али да није желео да прецизира ко стоји иза тога, уз образложење да ће даља истрага показати да ли су умешани и људи изван региона.

Трагају за наручиоцем

– Знате, постоје људи којима се не свиђа снажан Вучић или снажна српска влада, а који би могли да дају одређен новац, 10 милиона евра или тако нешто, да се таква ствар обави – рекао је Стефановић.

Према његовим речима, људи који су потенцијално ангажовани да обаве такве ствари јесу из региона, али не из Србије.
– Такође, постоје криминалне групе које функционишу у региону, а које су умешане. Али то су само извођачи. Верујемо да су криминалне групе коришћене само да се обави посао, али мотиви немају везе с њима. Убиство премијера није нешто што би чак и они лако извели, верујемо да их је неко користио – закључио је Стефановић.

У изјави за Курир Стефановић каже да полиција истражује све могућности и да постоје индиције да су криминалци ангажовани у делу везаном за оружје у Јајинцима.
– Још немамо доказе ко су налогодавци и ко стоји иза свега, али радимо на томе. Постоје људи којима не одговара увођење реда и заустављање криминала и корупције и није им проблем ни да дају велику суму новца да покушају да зауставе тај процес – рекао је Стефановић.

Подсетимо, крајем октобра, у близини породичне куће Вучића у Јајинцима, пронађена је већа количина муниције за аутоматске пушке и снајпере, бомбе и ракетни бацач зоља.

Арсенал оружја

Арсенал се налазио на месту на ком би премијер аутомобил успорио на путу до куће. Свега два дана касније, у гаражи на Новом Београду пронађен је аутомобил с експлозивом и оружјем, што је доведено у везу с припремама за убиство премијеровог брата Андреја Вучића.

Помаци у истрази
ПОЛИЦИЈА ИМА НОВА САЗНАЊА О ЈАЈИНЦИМА

Како сазнаје Курир, полиција је у оквиру истраге о пронађеном наоружању у Јајинцима дошла до нових сазнања, али она не могу да буду објављена како не би била угрожена истрага.
– Истрага напредује, јавност ће о свему бити обавештена кад све коцкице буду сложене – каже извор Курира из врха МУП.

Шта је све пронађено

У Јајинцима

зоља
4 ручне бомбе
100 комада муниције 7,62 милиметра за аутоматско оружје
20 метака за снајпер у гаражи

На Новом Београду

паковања од 200 г експлозива
хеклер
пиштољ
два мобилна телефона

Извор:Курир.рс