Издвајамо Србија

17 ГОДИНА СКРИВАН ВИДЕО: Језиви детаљи убиства у Интерконтиненталу

Прошло је 16 година, а убиство Жељка Ражнатовића Аркана и даље једнако интригира јавност. Ко је прави налогодавац ликвидације – још увек се не зна.

Тог 15. јануара 2000. године испред “Интерконтинентала”, данашње Цроwн Плазе”, око 17 часова стала су два аутомобила. Из опела Калибре изишли су Драган Николић Гаги и Милан Ђуричић Мики, који су од раније били познати полицији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из другог возила, голфа, изашао је Зоран Николић Пегла, као и припадник Друге чете Првог батаљона полицијске бригаде СУП-а Београд, Доброслав Гаврић.

Пегла је остао на паркингу, док су ова тројица ушли у хол спремајући се да почине троструко убиство. У холу хотела била је невиђена гужва. Аркан је седео у сепареу недалеко од рецепције. У хотел је дошао са супругом Светланом Цецом Ражнатовић, њеном сестром Лидијом Величковић и телохранитељем Звонком Матеовићем.

 

Док су сестре у пратњи Матеовића обилазиле бутике, Аркан је са друштвом седео у холу. Неколико минута после 17 сати, пришли су им Гаги и Мики.

Руковали су се са Арканом, изљубили са Мандом и кренули ка степеништу које је водило ка хотелским салама за банкет. Гаврић је сео у други сепаре, неколико метара иза леђа Аркану.

Минут касније, Гаврић је устао од стола. Испод капута је извадио пиштољ “ЦЗ 99″. Три метка испалио је Аркану у потиљак. На под хола у “Интерконтиненталу” падале су чауре, чаше, шоље и флаше, а гости су залегли на под склањајући се од рафалне паљбе. Полиција је на лице места дошла брзо, али не и хитна помоћ.

Цеца и Лидија су, плачући и молећи за помоћ, вукле Аркана до излаза хотела. Цеца је затим покушала да наговори једног полицајца да службеним возилом одвезе Аркана до болнице. Одбио ју је јер није имао допуштење од претпостављеног. Коначно, Аркан је БМW-ом пребачен у Ургентни центар. Тамо је и званично проглашен мртвим.

 

Извор: srbijadanas.com