Издвајамо Свет

АНКЕТА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА ЗАПАД: 84% Украјинаца жели Путина за председника

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Украјинска публикација Неделyа.уа је спровела анкету међу својим читаоцима постављајући следеће питање: “Ком политичару би ви поверили управљање вашом земљом?“

У истраживању је учествовало 41.600 читалаца и показало је следеће бројке: 84% (34.900) украјинских испитаника желе да виде Владимира Путина као председника Украјине, пише “Завтра.ру”

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На другом месту, са 5% (2.000) је био белоруски председник Александар Лукашенко.

Треће место, са 2% (820) је заузео Си Ђипинг, а четврти, такође са 2% (708) је био лидер Либерално демократске партије Русије Владимир Жириновски.

Садашњи председник Украјине, Петро Порошенко, је заузео 5. место са само 1% (538 гласова).

 

Ниже на листи су немачка канцеларка Ангела Меркел (1%, 430 гласова), председница француског Националног фронта Марин ле Пен (1%, 426 гласова), председник Казахстана Нурсултан Назарбајев (1%, 318 гласова), и амерички председник Барак Обама (1%, 244 гласова).

Наиме, бивши грузијски председник и доскорашњи шеф Одеса региона, Михаил Сакашвили, није био укључен у листу.

Према речима доктора економских наука и директора Института за проблеме глобализације, Михаила Дељагина, резултати нису репрезентативни. Стручњак каже: “Без сумње, бројке су нерепрезентативне: нису само Украјинци могли да учествују у гласању, а публика овог сајта говори руски – нема украјинске верзије. Истовремено, мало је вероватно, на пример, да су руски читаоци овог украјинског сајта присталице Путина. Они су највероватније љубитељи Бандере.“

“С друге стране, главни део Украјине (укључујући и Бандеристе) говори руски, не украјински. Ово је откривено од стране Гиниса, који је спровео анкету о квалитету поврћа и омогућио испитаницима да изаберу између анкете на украјинском или руском. 77% је изабрало руски.

 

Од тада је овај удео опао, али је јасно да их има више од половине, чак и узимајући у обзир одлазак Крима, ДНР и ЛНР, као и чињеницу да је већина образованих и културних, на пример, Украјинци који говоре руски, су побегли у сваки угао, углавном Русије, од ове “победничке демократије“ и Европских нациста, наравно,“ истакао је Дељагин.

“Ипак, могуће је да ове укупне бројке одражавају реално расположење оних Украјинаца над којима су се иживљавали потпуно небитни лопови и убице који су им наметнути као лидери од стране Запада.

Из истих побуда, најугледнији политички лидер у Русији је Стаљин. Поштовање за Путина се чак понекад јавља и међу русофобима,“ наставио је Дељагин.

Економиста је закључио: “Наравно, то не значи да су деструктивне либералне друштвено-економске политике које се спроводе у Русији од стране Медведева исправне. Међутим, у односу на позадину ничијих лидера модерног Запада и њихових сателита, Путин је заиста симбол разума и наде у бољу будућност за цело човечанство.

 

Извор: Wебтрибуне.рс