Издвајамо Србија

ДРАГАН КАРЛЕУША: Јелени СМЕШТАЈУ УБИСТВО Ћурувије!

Драган Карлеуша, бивши заменик начелника УКП изјавио је јуче да његовој ћерки, певачици Јелени Карлеуши, смештају умешаност у убиство новинара Славка Ћурувије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То раде болесни умови, моја ћерка је била у вези са Зораном Давидовићем Ћандом, али он није имао ниједно кривично дело. То што моју ћерку и Давидовића уплићу у овај случај је чиста намештаљка – рекао је Карлеуша пред почетак суђења за убиство новинара Славка Ћурувије.

Карлеуша, иначе бивши шеф полицијске групе која је истраживала Ћурувијино убиство, почео је сведочење 28. октобра. Он је тада рекао да се на основу оперативних сазнања дошло до података да је Служба државне безбедности умешана у то убиство, али да то није могло да се докаже.

Карлеуша је рекао да је од почетка рада на случају Ћурувија – све, и тајно прачење и прекид праћења на дан убиства, указивало на то да је „Служба инволвирана“, али то није могло да буде доказано.

Зора Добричанин Икодиновић, адвокат, инсистирала је да Карлеуша објасни да ли су се помињала и друга имена осим оптужених, укључујући и Зорана Давидовића Ћанду.

– Ћанда је био ситни криминалац, који је, нажалост, имао неку везу са мојом ћерком Јеленом. Видео сам га неколико пута пре овог догађаја – рекао је тада Карлеуша.

Он је јуче истакао да није тачно да је његова ћерка била са Ћандом у аутомобилу који је пратио Ћурувију пре убиства, како је испричао сведок тужилаштва, Милован Бркић. Карлеуша је нагласио и да му је на прошлом суђењу „излетела реченица“ да је Давидовић био ситнији криминалац, рекавши да не жели да износи своје мишљење о младићима са којима се његова ћерка некад забављала.

Ћурувија је убијен на Ускрс 11. априла 1999. у Београду, а за његово убиство Тужилаштво за организовани криминал терети тадашњег начелника ДБ-а Радомира Марковића, начелника београдског центра ДБ-а Милана Радоњића и бившег главног инспектора друге управе ДБ-а Ратка Ромића.

Јуче се очекивало и сведочење Миладина Сувајџића, званог Ђура Мутави, и Дејана Миленковића Багзија, бивших припадника земунског калана, иначе заштићених сведока Тужилаштва за организовани криминал. Багзи је доведен у суд, док Ђура Мутави није. Судија је његов изостанак образложио реченицом да је „на далекој локацији“.

Извор:Србија Данас/Ало