Издвајамо Свет

ФАРАЏ: Победа Марин ле Пен била би крај европског пројекта!

ЛОНДОН – Заговорник Брегзита Најџел Фараџ оценио је да би победа лидерке крајње десницарске француске партије Национални фронт Марин ле Пен на председничким изборима била крај „европског пројекта“ и да њена победа није тако мало вероватно како истраживања предвиђају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако победи, то би био крај европског пројекта“, рекао је Фараџ за АП оценивши да би истраживања која предвиђају да Марин ле Пен неће победити могла да буду мањкава, као и она која су предвиђала да Британци неће гласати за излазак из Европске уније или да новоизабрани председник САД Доналд Трамп неће бити изабран.

Он је у интервјуу навео да се „антиелитистичка страст која је покренула референдум у Британији, као и Трампову победу, шири на Француску и друге земље и да би могла ускоро да смањи број држава чланица ЕУ.

Фараџ још није одлучио да ли ће подржати Ле Пенову јер је забринут због прошлости њене партије, која укључује и антисемитске изјаве њеног оца, једног од оснивача партије.

Фараџ је рекао и да је његов састанак са Трампом био срећна случајност. Он је одбацио као „мало вероватно“ да ће бити део Трампове администрације.

„Ја имам британски пасош, тако да је то врло мало вероватно“, рекао је он.

Извор:Курир.рс