Издвајамо Србија

НОВИ УЛТИМАТУМИ СРБИЈИ! ЦРНО НАМ СЕ ПИШЕ! Европа и ЕУЛЕКС прете Србији и председнику Николићу!

Драгана Соломон, портпаролка Еулекса, вређала је и претила најближим сарадницима председника Србије Томислава Николића јер су, веровали или не, хтели да пусте саопштење након састанка шефа државе и шефице Еулекса Александре Пападопуло, сазнаје “Ало!”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према сазнањима нашег листа, након састанка Пападопулове и Николића, који је протекао у мирном тону, настао је хаос у режији Драгане Соломон.

– Соломонова је из Приштине претила најближим сарадницима Томислава Николића због њихове жеље да усагласе саопштење. “Нећете ни слово објавити, ја вам не дам!”, викала је Драгана – каже нам наш добро обавештени извор.

Према његовим речима, она је претила члановима Председништва Србије следећим речима: “Ако објавите било шта, можете одмах у пензију, заједно са вашим председником Николићем. Запамтићете ви мене.”

Служба за сарадњу са медијима председника Србије обавестила је јуче јавност да се, упркос покушају да усагласи саопштење о разговору Томислава Николића са представницима Еулекса, то није догодило. Зато, како се наводи, председникова прес служба није у прилици да упозна медије и јавност са детаљима данашњег састанка председника Николића са шефицом Еулекса Александром Пападопуло.

У саопштењу се наводи да су председник Николић и шефица Еулекса разговарали дуже од сата, те да особље мисије на “крајње дрзак и непримерен начин није допустило да ставови њихове шефице буду објављени у јавности”.

“Кабинет председника Републике Србије никада није скривао активности председника и његове политичке ставове од медија и грађана Србије и неће то радити ни у будућности”, стоји у саопштењу председникове прес службе у којем се додаје да, услед тога, јавност може бити обавештена само о ономе што је председник Николић рекао на поменутом састанку.

Председник Србије Томислав Николић је, како се наводи, истакао значај Еулекса и његов допринос на очувању владавине права на Косову и Метохији.

“Политика непризнавања једнострано проглашене независности Косова нас успорава на путу европских интеграција и ми са тиме морамо да живимо. Упркос томе, наставићемо да разговарамо с Албанцима. Међутим, уколико буду доспели тако далеко и добију мандат да чувају српско наслеђе у Унеску, ми нећемо имати мотив да наставимо разговоре у Бриселу”, подвукао је председник Николић.

Соломонова заћутала

Портпаролка Еулекса није желела да коментарише инцидент у којем је учествовала, а на наше питање да ли је претила људима у Председништву, само је рекла: “Немам коментар. Не могу то да коментаришем“, преноси “Ало“.

 

Извор: Aло.рс