Издвајамо Србија

ОТКРИВАМО: Ово су детаљи саслушања Братислава Дикића у црногорском Специјалном тужилаштву!

Бивши шеф српске Жандармерије испричао је на саслушању да је непосредно пре хапшења дошао да проведе викенд у Црној Гори на позив Александра Синђелића који га је позвао да иду на протесте 16. октобра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши шеф српске Жандармерије Братислав Дикић на саслушању у Специјалном тужилаштву у Подгорици испричао је да је непосредно пре него што је ухапшен дошао да проведе викенд у Црној Гори на позив Александра Синђелића који му је посредством Фејсбука тражио да се сретну у Нишу, као и то да га је Синђелић позвао да иду на протесте у Црну Гору 16. октобра. То је потврдио за портал СрбијаДанас.цом Дикићев бранилац, адвокат Милан Петровић.

Дикић је током седмочасовног саслушања испричао да се са Синђелићем састао три пута пре него што је ухапшен. Он је, међутим, пред Специјалним тужиоцем Сашом Чађеновићем одбацио кривицу и негирао да је имао било какве везе са организовањем криминалне групе и планирањем терористичких напада.

– Приликом сусрета са Синђелићем рекао сам му да планирам пут у Црну Гору. Рекао ми је да ће и он бити тамо у недељу за изборе, односно да ће бити на неком протесту. Понудио ми је да и ја дођем на протесте како би ме људи видели и сликали се са мном. Питао сам како ће бити протести ако ће бити избори, а он је рекао да ће и поред избора увече бити велики протести. Рекао сам му да ћу у недељу са пријатељем Николом ићи у манастир Острог – испричао је Дикић у Специјалном тужилаштву и навео да му је Синђелић поклонио и пет мајица.

Дикић је тужиоцу рекао да је Синђелићу приликом трећег виђања са њим вратио три мајице на којима су били одштампани грбови Србије, а да су његова деца задржала две са сликом белог вука који завија.

Дикић има суицидне идеје!

Говорећи о здравственом стању и покушају самоубиства Братислава Дикића, адвокат Петровић каже да је тим лекара утврдио да он има суицидне идеје. Бившег команданта српске Жандармерије у црногорском затвору прегледао је поред осталих лекара и неуропсихијатар из Србије.

– Приликом медицинског прегледа утврђено је да је веома лошег здравственог стања и да атмосфера затвореног простора лоше утиче на њега. Утврђено је да има суицидне идеје – каже Петровић за портал Србија Данас.цом

Подсетимо, Дикић је ухапшен 15. октобра у Подгорици, а Синђелић се петнаестак дана касније предао црногорским истражитељима, након чега му је Специјално тужилаштво понудило статус сведока сарадника у том предмету. Специјално тужилаштво као организаторе терористичке групе означило је Русе Едуарда Владимировича Схирокова и Владимира Николајевича Попова.

Извор:Србија Данас