Издвајамо Србија

ПОЧЕЛО ЧИШЋЕЊЕ НЕПОДОБНИХ: Директор БИА сменио најбоље оперативце због измишљеног атентата на Вучића

Баш као што је напредњачки режим најављивао претходних неколико дана, у Безбедносно информативној агенцији почело је чишћење неподобних кадрова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Измишљени атентат на Александра Вучића доказао је своју употребну вредност.

Како преноси “Блиц”, директор БИА, Александар Ђорђевић, напредњачки адвокат из Чачка и близак сарадник Вучићевог кума Николе Петровића, сменио је неколико одликованих оперативаца БИА.

Према речима саговорника тог листа, смењени су људи који дуги низ година важе за најбоље раднике БИА тако што су постављени на деградирајуће позиције.

– Једина дилема је у првих неколико сати била да ли је налог за смену стигао изван БИА, што је свима било нелогично и због самих оперативаца који су смењени, или је ствар потпуно из друге кухиње и да су, просто речено, жртвовани унутар система, каже саговорник “Блица” из БИА.

Саговорник тог листа још напомиње да је познато да су Ђорђевићу дани у БИА одбројани, па је своје последње дане искористио како би подметнуо друге као кривце за (измишљени) атентат на Вучића.

– Чињеница је да је брже боље у случају смене искористио последње дане да се на овакав начин обрачуна са људима. Да уједно, док се траже одговорни и пропусти у ланцу команди, подметне друге као кривце, додаје он.

Смењени су оперативци који имају преко стотину различитих одликовања. Њихове колеге нису желеле да прецизирају о коме је тачно реч, будући да су они учествовали у најсложенијим државним акцијама.

 

Извор: Блиц/Телепромптер