Издвајамо Србија

СРС И ДВЕРИ ПОРУЧИЛИ ДАВЕНПОРТУ: Можеш да дођеш у Скупштину и да ћутиш!

Посланици Српске радикалне странке и Српског покрета „Двери“ саопштили су да шеф делегације ЕУ Мајкл Давенпорт није добродошао у Скупштини Србије са извештајем Европске комисије о напретку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Давенпорт може да седи на галерији скупштине и ћути”, рекао је новинарима у парламенту посланик СРС-а Немања Шаровић, додавши да уопште није битно што је извештај ЕК преведен на српски.

Председник Двери Бошко Обрадовић је рекао да посланици Двери очекују да Давенпорт, с обзиром на то да је по националности Британац, одржи предавања о Брегзиту. Упитан да ли ће посланици СРС-а дозволити Давенпорту да се обрати скупштинском Одбору за европске интеграције као и на претходној седници, Шаровић је одговорио да ће се посланици СРС-а понашати у складу са Пословником и Уставом Србије.

Шаровић је навео и да ће посланици СРС-а, и ако извештај ЕК буде на српском језику, поштовати Пословник, додавши да не постоји основ по којем шеф делегације ЕУ може да говори на седници скупштинског Одбора. Према његовим речима, за радикале је од праксе важније поштовање скупштинског пословника и Устава Србије.

Извор: Ало