Издвајамо Свет

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ! Избори су намештени у корист Трампа, Хилари да тражи НОВО ПРЕБРОЈАВАЊЕ!

Група истакнутих америчких компјутерских стручњака и адвоката ургира да Хилари Клинтон затражи поновно пребројавање резултата у три „свинг“ државе у којима је Трамп изненађујуће победио, сматрајући да су резултати у Мичигену, Пенсилванији и Висконсину намештени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Угледни адвокат за гласачка права Џон Бонифаз, као и Алекс Халдерман, директор Центра за компјутерску безбедност на Универзитету у Мичигену предводе тим који лобира и убеђује Хилари Клинтон да затражи ново бројање гласова.

Прошле недеље одржали су конференцију са Хилариним шефом кампање Џоном Подестом и њеним саветником Марком Елијасом, којима су представили своја сазнања о наводној манипулацију изборним резултатима, и то у документу на 18 страница.

Према њиховим тврдњама, у Висконсину је у гласању забележена једна упадљива разлика. Наиме, у окрузима где се гласало заокруживањем имена кандидата на папиру Хилари Клинтон је добила чак седам посто гласова више него у окрузима где се гласало путем електронских машина за гласање. Према статистичкој анализи, Клинтоновој је на тај начин наводно украдено 30.000 гласова – а самим тим и победа, јер је у коначном резултату имала 27.000 мање од Трампа, пише магазин „Њујорк“.

Иако група није пронашла конкретан доказ о хаковању, истиче да постоји „забрињавајући и сумњив образац“ који додатно добија на тежини уколико се зна да је Бела кућа оптужила руске хакере да су провалили у систем Демократке партије.

Слична ситуација попут оне у Висконсину (10 електора) забележена је и у Пенсилванији (20 електора), док у Мичигену (16 електора) и даље није проглашен победник, с обзиром да је разлика у гласовима минимална. Трамп је освојио 290 електора, а Хилари 232. Уколико би неким чудом гласови из Висконсина и Пенсилваније отишли Клинтоновој, ако се наравно пронађе доказ о манипулацији, уз победу у Мичигену она би постала нови председник САД.

Група истиче да „време за Хилари истиче“, јер је рок за подношење жалбе на резултат у Висконсину петак, а у Пенсилванији понедељак. За сада није познато да ли су адвокати и компјутерски стручњаци успели да убеде Клинтонову да поднесе званични приговор на резултат гласања.

– Наша земља мора да спроведе темељну истрагу о мешању страних сила у изборни процес – наводи се између осталог у документу који су потписали академици, стручњаци и адвокати који су истраживали наводну манипулацију гласовима.

Иницијативи се придружила и Хеба Абедин, сестра контроверзне Хиларине штићенице и саветнице Хуме Абедин, која је путем друштвених мрежа замолила своје пратиоце да Министарству правде поднесу захтеве о поновном бројању гласова у кључним државама.

До сада је око 4,5 милиона људи потписало петицију која налаже да електори промене своје мишљење и гласају против Доналда Трампа, упркос жељи гласача из њихових држава. Кроз историју било је свега 157 „неверних електора“, који нису испоштовали вољу народа, али њихови гласови никада нису били довољни да се изборни резултат промени.

Блокада Трампа

Група америчких електора из редова демократа траже начин да блокирају именовање Доналда Трампа за председника САД, убеђујући један број републиканских електора да не гласају за њега, преносе амерички медији. Електори треба да гласају за председника и потпредседника САД 19. децембра.

Сходно резултаима избора, Трамп може да очекује подршку 290 електора док Хилари Клинтон има 228. Минимум гласова које кандидат треба да има како би био изабран за председника САД је 270.

Група демократа, углавном из држава Вашингтон и Колорадо, траже начин да убеде републиканксе електоре да не гласају за Трампа него за неког трећег кандидата као што су републиканци Мит Ромни или Џон Кашић, без обзира на њихову заклетву или законе у некој од држава из којих долазе.

У случају да довољно електора одустане од Трампа и тиме пропадне покушај избора председника, коначна одлука била би на Представничком дому. Ако би се то десило, могло би да дође до политичких превирања у којем би цели систем електорског гласања могао бити укинут.

Извор:Блиц.рс