Издвајамо Свет

ТРАМП ЈОЈ ОБЕЋАО ТУЖИОЦА: Конгрес САД ће обновити истрагу против Хилари и проширити је на све њене сараднике!

БРИТАНСКА новинска агенција Reuters објавила је да Доналд Трамп не искључује могућност да именује специјалног тужиоца који ће кривично гонити његову супарницу на председничким изборима Хилари Клинтон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Објавила је да је новоизабрани председник САД – одговарајући на директно постављено питање – рекао да ће о специјалном тужиоцу „размислити“.

Трамп је Клинтоновој у изборној кампањи „обећавао“ таквог тужиоца и да ће је послати у затвор.

Ово „размислићу“ може, наравно, значити да Трамп може продемонстрирати милост према пораженом противнику, поред осталог и зато да не би заоштравао ситуацију у земљи. Међутим, то Клинтоновој уопште не гарантује да ће је заобићи непријатности.

Како је телеканалу Fox News рекао Џејсон Чафец, шеф утицајног комитета Представничког дома за надзор и владине реформе, Конгрес САД ће наставити истрагу поводом онога што је Клинтонова чинила мимо закона док је била државни секретар.

„Истрага поводом њеног коришћења приватног мејла за службену преписку сигурно ће бити настављена. Кад би је оставио на миру – ја бих се огрешио о своје службене обавезе. Никакав значај нема што су избори прошли“.

Чафец је нагласио да ће истрага бити проширена и на десетине људи који су били око Клинтонове док је предводила Стејт департман.

„То морамо довести до краја да се нешто слично у САД више никада не би догодило“.

 

Извор: факти.орг