Издвајамо Свет

ТРАМП ВЕЋ ДРМА АМЕРИКУ: Поново отвара истрагу о рушењу “Кула близнакиња”

Планови Доналда Трампа за његових првих 100 дана власти су изненађујући за цео свет, али од свих тачака његове агенде, поновно отварање 9/11 истраге је оно што ће узроковати највећи земљотрес за естаблишмент.

Трамп верује да 9/11 није правилно истражен и планира да то истера до краја. “Пре свега, оригинална 9/11 истрага је била потпуни хаос и мора бити поново отворена,“ рекао је Трамп.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Избор Доналда Трампа је уздрмао естаблишмент и ствари ће за њих само постајати све горе. Постоји разлог зашто Џорџ Буш није гласао за Трампа на изборима. Трамп је обећао да ће истражити 9/11 на начин на који га нису истражили пре.

По први пут ће 9/11 бити истражен од стране некога ко није део естаблишмента.

 

“Пре свега, оригинална 9/11 истрага је била потпуни хаос и мора бити поново отворена,“ најавио је Трамп својим присталицама. “Како су два авиона средила три зграде у истом дану? Никад се нисам запитао око тога да се ништа не спомиње о уништењу зграде 7 у документу од 585 страница,“ објаснио је он, говорећи о Светском трговинском центру 7 који је такође срушен – необјашњиво – током напада 11. септембра.

Доналд Трамп је такође кренуо на бившег председника Џорџа Буша. Неће бити заташкавања за бившег председника под Трамповим надзором.

“Светски трговински центар је срушен током владавине Џорџа Буша,“ рекао је у дебати у фебруару. “Он нас је чувао на сигурном? То није сигурно. То није сигурно.“

“Зашто администрација у то време није предузела правне мере против Судијске Арабије? Зар 19 отмичара нису из Саудијске Арабије? Американци заслужују одговоре и дефинитивно ћу тражити нову истрагу да се ова ужасна трагедије никада више не понови.“

Доналд Трамп и 9/11 покрет за истину

Док Трамп можда протестује против естаблишмента поновним отварањем 9/11 истраге, он је добио подршку по питању тога од великог броја јавних личности које су захтевале да се случај преиспита – али не иза затворених врата.

 

Бивши сенатор Боб Грахам је захтевао нову, транспарентну истрагу. “Годинама се залажем за објављивање извештаја о 9/11 истрази обавештајног одбора из 2002. године, али без успеха,“ објашњава бивши гувернер Флориде. “Ове недостајуће странице указују на директно учешће владе Саудијске Арабије. Зашто се то држи у тајности? Ко има користи од ових игара у тајности?“ пита он.

“Прочитао сам ове документе сам, и када би америчка јавност знала шта се налази у тим документима, сутрадан би избила револуција на улицама Америке,“ признао је он током радио интервјуа. “Американци заслужују да знају истину,“ закључио је он, видно огорчен због целе афере.

Од 2002. године, објављивање једног броја 9/11 докумената извештаја Комисије је онемогућено јер су то конгресни записи, и стога су изузети од слободе информисања (ФОИА).

28 дуго ускраћиваних страна је делимично пуштено у јавност ове године – у великој мери редиговано – и Саудијска влада је тврдила да објављивање доказује да они нису одговорни за подршку или финансирање напада. Али то није баш тако једноставно.

Постоје директне везе до Саудијске хијерархије у тих 28 страна. Има много питања на која треба дати одговор, а то се никада не би десило под председавањем Клинтонове са свим њеним везама са Саудијском Арабијом.

Али са извршним властима председника Трампа, све се променило. Естаблишмент је на ивици. Више од половине држава не верује у званичну верзију о томе шта се догодило тог дана. Сада поново постоји вера да ће ове највеће лажи и заташкавања коначно бити разоткривени.

Естаблишмент је урадио све што је могао да уништи Трампове шансе да буде изабран. Сада су на ивици.

 

Извор: Wебтрибуне.рс