Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! Завршен састанак чланова Демократске алијансе и Сороша, донета одлука о Трампу!

Састанак припадника Демократске алијансе на челу са милијардером Џорџом Сорошом завршен је јуче у Вашингтону, а главна порука је: „Зауставити Доналда Трампа“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Америчке демократе договориле су стратегију “агресивног става” према надолазећој администрацији Доналда Трампа у Вашингтону, с обзиром да сматрају да ће нови председник САД многе своје “неприхватљиве идеје унети у Белу кућу”, наводе извори “Вашингтон поста”.

Џорџ Сорош, један од оснивача Демократске алијансе, својим колегама на тродневном састанку поручио је да Доналд Трамп представља опасност.

– Он је потенцијални диктатор. Имам поверења да ће америчке институције и енергична опозиција стати на пут његовим плановима – поручио је Сорош.

Циљ је и утицати на умерене републиканце и окренути их против Трампа и његових сарадника. Први на удару је Стивен Бенон, доскорашњи директор контроверзног портала “Братбарт њуз”, ког је Трамп одабрао за главног стратега у свом тиму у Белој кући.

– Он је антисемита, расиста и мизогиниста. Не можемо да имамо било какве договоре с тим типом све док се он бави бизнисом ширења мржње. Зашто? Зато што смо Американци – рекао је један од званичника који је присуствовао затвореном састанку у луксузном вашингтонском хотелу.

Ипак, мало је демократа које су спремне да крену у кампању тоталног бојкота Трампа и његове администрације, пре свега што трамп има одређене планове које и саме демократе подржавају, попут јачања инфраструктуре и економске политике.

Подсетимо, конференција Демократске алијансе одржана је од недеље до уторка, иза затворених врата луксузног хотела “Мандарин оријентал у Вашингтону”. Џорџ Сорош, амерички бизнисмен мађарског порекла окупио је велики број пребогатих либерала и чланова Демократске партије, како би направили стратегију саботаже првих 100 дана мандата Доналда Трампа, открио је “Политико”.

Поред пребогатих антитрамповски настројених бизнисмена, састанку су присуствовали и политички званичници, попут Ненси Пелоси, шефице демократа у Сенату, сенаторке Елизабет Ворен и других.

 

Извор: Блиц