Издвајамо Србија

ВУЧИЋ : Србијом данас не управљају тајкуни!Никада нисам видео Обаму!

БЕОГРАД – Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је јутрос гостујући на телевизији да многе земље нису срећне јер имао добре односе с Кином, да Србијом више не управљају тајкуни, као и да народ зна да препозна марљивост и представио резултате 100 дана рада владе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк нагласио да су резултати 100 дана рада владе – суфицит, бољи пословни амбињент, очување спољнополитичког концепта и унапређење трговинских односа са старим и новим партнерима и решење проблема Железаре Смедерево. Он је рекао и да је Србија остварила бољи пословни амбијент и најбрже напредовала у свету за две године на светској Дуинг бизнис листи као и да „смо успели да сачувамо нашу спољнотрговинску и спољно политичку концепцију, истичући да наш европски пут није доведен у питање – напротив.“

„Настављамо традиционално добре односе са Русијом, имамо изванредан однос са Кином и Кинеска банка ће у Србији имати центар за читав регион што је велика част за нашу земљу“, рекао је он. Према његовим речима, важно је да је Железара успела да одмах реши питање са синдикатима и да су плате повећане 10 одсто. Вучић је рекао нема више много фабрика због којих земља „крвари“. То су РТБ Бор, Ресавица, а од градских предузећа ГСП, који пружа одличну услугу, а губи новац, као и Сава Центар.

– Питање Савамале најопскурније је и најмање речито, рекао је Вучић. Он је додао и да је Савамала као тема била потребна да би се ослабила Влада Србије и да посреди није био никакав народни бунт већ да иза тога стоје организације које су за то добиле велики новац.

– Шта год да урадим није добро – рекао је Вучић одговарајући на критике дела јавности да се пречесто појављује у јавности.

– Кад је био Милошевић, ето и Сарапа му је то замерао, а и ја сам, што се никад не обраћа народу, забио се у своју вилу, баш га брига… Кад је био Коштуница, стално спава, а кад је био тадић говорили су да долази на посао у 12, а у три сата већ оде с посла. А сад сваком смета што се обраћам, што долазим на посао сваки дан – рекао је Вучић.

О Маријану Ристичевићу

На питање шта се то дешавало с Маријаном Ристичевићем у Скупштини, Вучић је одговорио да су сви пренели шта се дешавало у Скупштини, а да нико није реаговао на то да се Ристичевић извинио и да није тачно да је у својим твитовима поменуо и вређао болесно дете нити помињао или вређао његове родитеље.

– Ја мислим да није уопште требао да се упушта у тај случај јер то једноставно није пристојно – додавши да је данас у Србији лечење СМС-ом, како то поједини увредљиво називају, веома озбиљно уређено и организовано и да се на тај начин помаже у лечењу 500 особа.

О Обами и два милиона долара…

Реагујући на пласирану информацију да је дао два милиона долара да би видео америчког председника САД Барака Обаму, Вучић је рекао да то није тачно.

О безбедности и забринутости за живот

Премијер је одбио да говори о евентуалним покушајима атентата, поновивши да је одрастао на улици, да се не плаши за свој живот, али да је забринут за безбедност своје породице.

– А за себе се не плашим – рекао је Вучић.

Извор:Курир.рс/Танјуг