Издвајамо Свет

АСАД ПОРУЧУЈЕ НАРОДУ: Добили смо битку, ал морамо и РАТ!

Сиријски председник Башар ел Асад изјавио је, у данас објављеном интервјуу, да ће победа у Алепу бити веома важна и да ће променити курс рата у Сирији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сиријски председник Башар ел Асад изјавио је, у данас објављеном интервјуу, да ће победа у Алепу бити веома важна и да ће променити курс рата у Сирији, али да неће значити и његово окончање.

– Победа у Алепу ће представљати важну фазу ка ослобађању Сирије од терориста, али рат против њих ће се наставити док не буду тотално уништени – поручио је Асад у интервјуу за државни лист „Ватан“.

Асад је истакао да ће победа владиних снага у Алепу нанети жесток ударац завери регионалних сила и Запада против Сирије , пренела је агенција Тас с.

– Пошто су екстремисти поражени у близини Дамаска и Хомса, Турска и други непријатељи сиријске владе су све уложили у Алепо и искористили близину границе да би пружили војну логистичку помоћ екстремистима – навео је Асад.

– Зато ће им последњи адут бити избијен из руку када терористи буду протерани из града – казао је Асад.

У тронедељној офанзиви, сиријска војска је заузела око 80 одсто источног Алепа који је био упориште побуњеничких група од 2012. године.

Извор:Танјуг